Bruna Bananer Blir Bananmuffins


Hej på och tack underbara ni för alla anti-förkylnings-tips jag fått! Jag har druckit en massa varmt vatten med ingefära och kamomillte och kurerat mig med sinova och menthol nässpray. Är fortfarande tung i huvudet, jobbigt rethosta men det har faktiskt lättat lite i bihålorna iallafall. Har sparat och skrivit ut alla er tips, det är ju perfekt att plocka fram när bacillerna tränger sig på! Tack snälla ni!!

I morse tog jag tag i saken som jag tänkte gjort igår egentligen… Dom där bruna bananerna som legat ett tag i kylskåpet! En snabb muffins-smet och det blev genast lite roligare och så slapp dom hamna i soporna dessutom! Inte alls krångligt eller tidskrävande, här kommer ett beprövat recept :

16 normalstora el. 8 stora
Det här behöver du :
150 gram mjukt smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ägg
3 bananer
4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Använd elvisp och rör smör & socker till en jämn smet. Rör ner vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt äggen ett i taget samtidigt som du vispar. Mosa bananerna grovt och blanda ner tillsammans med vetemjölet. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 200 grader ca 15 min. Använd med fördel dubbla formar så blir det lite stabilare. Dessa muffins reser sig fint och blir himla saftiga! Vill du göra stora muffins, använd amerikanska muffinsformar och fyll till 3/4. Förläng gräddningstiden med ca 10 min.
 

 1. loppan skriver:

  Tackar! har en massa bananer här på jobbe som ja inte visste va ja ska ta mig till me. Nu ska d bakas muffins. Tredubbel sats 🙂

  kram

  loppan

 2. Sara skriver:

  Har faktiskt aldrig testat bananmuffins, kanske man ska göra det? Funderar påa tt göra en kombo mellan banan och choklad.

 3. Ett tips om du vill slippa jobbig förkylning, echinaforce. Finns att köpa på apoteket, börja använd när du känner ngt symtom på förkylning. Går även bra att använda är förkylningen brutit ut.

  Banankaka är också en favvo 🙂

  Mvh/ Annemie

 4. Bananmuffins som är så gott! Det var lägesen jag bakade det. Är muffinsformarna köpta på Willys?

 5. Anne skriver:

  Hej!
  Muffinsen ser helmaffiga ut. ville bara tala om att jag använder KanJang även när förkylningen brutit ut. Den ger mig kraft och det känns som jag kan vila ut och må bättre medan jag är sjuk. Det kanske kan funka för dig. Dessutom sover jag bättre när jag tar den. Känner mig mer utvilad. Du kanske kan behöva just det?
  Finns oftast i minsta livsmedelsaffär. Kram och krya på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..