ANNONS

Bruna Bananer Blir Bananmuffins

/


Hej på och tack underbara ni för alla anti-förkylnings-tips jag fått! Jag har druckit en massa varmt vatten med ingefära och kamomillte och kurerat mig med sinova och menthol nässpray. Är fortfarande tung i huvudet, jobbigt rethosta men det har faktiskt lättat lite i bihålorna iallafall. Har sparat och skrivit ut alla er tips, det är ju perfekt att plocka fram när bacillerna tränger sig på! Tack snälla ni!!

I morse tog jag tag i saken som jag tänkte gjort igår egentligen… Dom där bruna bananerna som legat ett tag i kylskåpet! En snabb muffins-smet och det blev genast lite roligare och så slapp dom hamna i soporna dessutom! Inte alls krångligt eller tidskrävande, här kommer ett beprövat recept :

16 normalstora el. 8 stora
Det här behöver du :
150 gram mjukt smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 ägg
3 bananer
4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Använd elvisp och rör smör & socker till en jämn smet. Rör ner vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt äggen ett i taget samtidigt som du vispar. Mosa bananerna grovt och blanda ner tillsammans med vetemjölet. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda i 200 grader ca 15 min. Använd med fördel dubbla formar så blir det lite stabilare. Dessa muffins reser sig fint och blir himla saftiga! Vill du göra stora muffins, använd amerikanska muffinsformar och fyll till 3/4. Förläng gräddningstiden med ca 10 min.
 

13
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00