ANNONS
Integritet på Tailsweep

Banoffee Paj

/

Banoffee paj är nog den absolut godaste pajen, både knaprig, söt kola, fräscha bananer och len grädde! Det speciella med denna pajen är den kondenserade mjölken i konservburk. Den är lite kul faktiskt! Det är kolasås på burk kan man säga! Eller inte först, men sen, efter att man kokat hela burken i ett vattenbad sisådär 2 timmar! Då blir det kolasås! Riktigt GOD kolasås dessutom! Har du inte provat baka denna paj tidigare så rekommenderar jag att du genast gör ett försök! 😉

Det här behöver du :
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
1 pkt digestivekex (400 gram)
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm

GÖR SÅHÄR :
Lägg ner burken med kondenserad mjölk i en rymlig kastrull. Slå på vatten så det täcker. Koka upp och låt småkoka 2 timmar. Fyll på mer vatten allteftersom det ångas bort. Burken ska hela tiden ligger under vattenytan, annars riskerar den att explodera och du får kolasås i hela köket! 😉

Förbered botten. Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse! Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen. Täck med folié och ställ i kylen så länge. 

När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.

Nu är det dags att montera ihop pajen. Öppna burken som nu innehåller kolasås och täck digestive-bottnen med detta. Skiva 3 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde och toppa med ytterligare skivade bananer + krossad daim! Njut av världens godaste paj! 😀


Koka burken i 2 timmar, hela tiden täckt med vatten.


Efter 2 timmar i kokande vatten så har vi nu fått en tjock krämig toffee/kola! Digestivesmulor är blandat med smöret och ska tryckas ner i formen.


Bred ut kolasåsen på digestivbottnen, lägg över skivade bananer och toppa med grädde.


Dekorera med ännu mer bananer och krossad daim!

65
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00