ANNONS

Kroppkakebröd

/


Här kommer recept på brödet som jag brukar baka när det har ätits kroppkakor här hemma! Sist vi köpte kroppkakor så fick jag med mig lite gott spad hem så det blev ett par goda limpor av de igårkväll!

Av kokspadet som blir när kroppkakorna är färdigkokta så sparar jag det grumliga spadet på botten i grytan, en halv liter blir perfekt att baka ut två limpor utav. Du kan spara mer spad och frysa in i pet-flaskor också!

Recept på kroppkakor hittar du här >>

2 limpor
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50g)
½ liter kroppkakspad
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
½ påse rågsikt (1påse = 2kg)

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en degbunken. Ljumma spadet till 37 grader! Slå på över jästen och lös ut den. Tillsätt övriga ingredienser, men spara ca 2dl av mjölet till utbakning. Arbeta degen i maskin tills degen blivit smidig men ändå liiite klibbig! Pudra över lite mjöl och låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och forma degen till två limpor. Smörj formarna med lite smör och låt sedan limporna jäsa 20 min i formarna före gräddning. Grädda limporna i 175 grader (varmluft) ca 45min. Låt svalna på galler under bakduk.


Hej å hå!


Färdiga för ugnen.


Efter 45 minuter är dom klara!


En liten skyddande ängel i vitt porslin vaktar mina ringar… Jag har en speciell plats på kökshyllan där jag lägger mina ringar när jag bakar annars glömmer jag bara vart jag lagt dom! Visst är den söt? 😉

21
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00