Är ni sugna på mer choklad?? Utlottning!


Då kör vi lite mer choklad-rejs igen!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

FEM vinnare får 4 st chokladkakor var!
Ni kommer att få prova Cloettas nya choklad Cloetta Good. En rättvisemärkt choklad i fyra nya smaker :

  • Mjölkchoklad
  • Cashewnötter & Tranbär
  • Mintcrisp
  • Hasselnötter

Tävlingen pågår tom. lördag den 20 feb.

För att din röst ska räknas måste du posta en kommentar nedan med motivation till varför just du behöver lite extra choklad just nu! 😉

Kom ihåg; gilitg epost samt innan kl. 24:00 lördag 20 feb.

LYCKA TILL NU!!!


Cloetta Good

, en ny serie med

rättvisemärkt

choklad!  Att chokladen är rättvisemärkt betyder kort och gott bättre arbetsförhållande och levnadsvillkor för odlare & arbetere i utvecklingsländer. Tummen upp, sånt gillar vi!

205
0

Taco-fredag blir nu Mack-fredag!


Varma mackor är en kvälls-klassiker då fantasin & energin har tappat orken! Men det är absolut inget fel med de! Vi ska väl va glada att vi ändå har några givna inpräntade recept att tillgå som går på ren automatik i dessa stunder! De kan väl inte va så att

taco-fredag

är så djupt rotad så min barndoms ”aromat-kryddade-varma-mackor” helt försvunnit från fredagkvällarna?? Är de så??!!

Tacos kan inte ha övervunnit alla svenska hem på fredagarna? Vi som växte upp på 80-talet, kom igen? Visst saknar vi varma mackorna??

Det här är nog de varma mackor som vi gör oftast här hemma :
Vitt franskbröd, dijonsenap, lägg på rikligt med strimlad skinka eller rökt kassler, några tomatskivor, grillkrydda & massa ost! 😀

Så,vad är GODAST på varma mackor???


(Här har vi champinjon & skinkstuvning, tomater och riven cheddar.)

En annan variant som jag tycker är riktigt god :
Svampstuvning med konserverade champinjoner som du snabbt rör ihop i katrull. Lite smält smör, champinjoner, pudra över vetemjöl, rör ner med mjölk. Småputtra, salt & peppar. Klart!! Toppa med riven ost och så in i ugnen!

Å så den här också :
Massa skivor av tunt skivad skinka, en skiva ananans, pizzakrydda och så ost!

Och den här me :
Överbliven köttfärsås, ett par skivor mozarella! Å så va de klart! Skjuts in i ugnen!

Den absolut godaste salladen till varma mackor är hemmagjord pizzasallad! Det passar sååå bra till varma mackor tycker jag!

36
0

Jamie Olivers Kyckling Stroganoff


Idag provade jag ett recept ur boken ”Jamies Matrevolution”. Det verkar vara lite på modet inom kockförfattarna att hitta på sina egna stroganoff nuförtiden, och inget mig emot. Jag älskar stroganoff och tycker absolut den behöver piffas upp och varieras lite. Melker Andersson har i sin senaste bok en laxstroganoff och Jamie Oliver kör kycklingstroganoff, den senare har jag alltså testat idag! Väldigt enkelt & väldigt gott! Kommer absolut att få gå i repris flera gånger! Övriga familjen gav tummen upp! 😉

Det här behöver du :
Olivolja + en klick smör att steka i
1 stor purjolök
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk nystött svartpeppar
700 gram strimlad kyckling (jag använde innerlårfiléer)
3 dl matlagningsgrädde
1 kruka persilja
1 stor näve färska skogschampinjoner (jag använde hela på burk)
½ citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :


Använd en större gryta eller stekpanna med höga kanter. Hetta upp och tillsätt en skvätt olivolja och en klick smör. Skölj och skär purjolöken i bitar. Lägg ner i grytan. Slå på vinet, vattnet, salt & peppar. Låt puttra ihop ca 5 min. Lägg ner den strimlade kycklingen.

Slå på grädden och finhackad persilja.  Spara lite persilja till garnering. Låt allt få koka upp. Sänk sedan värmen och låt puttra ihop ca 10 min. Precis på slutet så la jag till champinjonerna, de behöver ju endast få värmas i grytan då de är konserverade. Om du använder färska champinjoner tillsätt dom i samma moment som kycklingen. Pressa över en halv citron och smaka av med salt & peppar. Servera till basmatiris, citron och en god sallad.


Smaklig måltid! Detta tycker jag absolut ni ska prova, det var en höjdare som man svängde ihop väldigt snabbt och enkelt! Likt Jamie! 😀

13
0