ANNONS

Hambugerdressing på 3 min!

/

Mannen stod för middan ute vid grillen ikväll! Nu var det faktiskt länge sen vi grillade hamburgare så det såg vi fram emot allihopa. Efter en snabb koll i kylen så var hamburgerdressingen slut!!! Alltså inte sån du bara slänger ihop med cremé fraiche, kecshup & lite majjo. Utan en riktigt hamburgerdressing från grunden?? Och ännu en vända till affären kändes inte så lockande. Experiementet tog fart och resultatet blev riktigt bra! Suveränt gott måste jag säga. I fortsättningen så gör vi nog hemmagjord hamburgerdressing för det var absolut inte svårt!

Som man gör majonäs, med äggula & olja och mixar så borde det ju kunna gå att göra egen hamburgerdressing också?!

Efter 3 minuter var dressingen klar! Blev förvånad själv hur enkelt det var. Nu blir det inte mer köpedressing på tub eller flaska, hemmagjort är faktiskt godast!! 😀

ca 400 g
Det här behöver du :
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk tomatpuré
1 tsk Tony Chachere´s grillkrydda
3 dl rapsolja
4 msk hackad bostongurka

GÖR SÅHÄR :


Använd mixerstaven med balongvispen, eller elvisp. Blanda alla ingredienser utom oljan & bostongurkan i en skål.

Vispa ihop alltsammans. Tillsätt oljan droppvis lite i sänder. När dressingen börjar bli vitare  i färgen så kan du hälla på oljan i en tunn stråle. Fortsätt vispa till dressingen tjocknar. Blanda ner bostongurkan. Du kan också tillsätta mer av någon av de andra ingredienserna i receptet om du tycker så. Färdigt!


Denna dressing har liiite hetta av både D´Elidas chilisås och Tonys grillkrydda. Vill man milda ner den något så ta en mild chilisås och en grillkrydda som inte innehåller så mkt cayennepeppar.

15
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00