Hambugerdressing på 3 min!


Mannen stod för middan ute vid grillen ikväll! Nu var det faktiskt länge sen vi grillade hamburgare så det såg vi fram emot allihopa. Efter en snabb koll i kylen så var hamburgerdressingen slut!!! Alltså inte sån du bara slänger ihop med cremé fraiche, kecshup & lite majjo. Utan en riktigt hamburgerdressing från grunden?? Och ännu en vända till affären kändes inte så lockande. Experiementet tog fart och resultatet blev riktigt bra! Suveränt gott måste jag säga. I fortsättningen så gör vi nog hemmagjord hamburgerdressing för det var absolut inte svårt!

Som man gör majonäs, med äggula & olja och mixar så borde det ju kunna gå att göra egen hamburgerdressing också?!

Efter 3 minuter var dressingen klar! Blev förvånad själv hur enkelt det var. Nu blir det inte mer köpedressing på tub eller flaska, hemmagjort är faktiskt godast!! 😀

ca 400 g
Det här behöver du :
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk tomatpuré
1 tsk Tony Chachere´s grillkrydda
3 dl rapsolja
4 msk hackad bostongurka

GÖR SÅHÄR :


Använd mixerstaven med balongvispen, eller elvisp. Blanda alla ingredienser utom oljan & bostongurkan i en skål.

Vispa ihop alltsammans. Tillsätt oljan droppvis lite i sänder. När dressingen börjar bli vitare  i färgen så kan du hälla på oljan i en tunn stråle. Fortsätt vispa till dressingen tjocknar. Blanda ner bostongurkan. Du kan också tillsätta mer av någon av de andra ingredienserna i receptet om du tycker så. Färdigt!


Denna dressing har liiite hetta av både D´Elidas chilisås och Tonys grillkrydda. Vill man milda ner den något så ta en mild chilisås och en grillkrydda som inte innehåller så mkt cayennepeppar.

15
0

Barnens Bästa : Korv i Rulle!


Nu är det snart helg igen och då passar jag på att tipsa om goda tilltugg till pulkabacken. Kanske tar ni med er engångsgrill och lite korv? Packa då med en påse tunnbröd, en ask bladspenat, senap & ketchup! Blir otroligt gott! Bara rulla ihop och servera till hungriga, snöblöta små fingervantar! 😀


Simpelt & såå gott!

15
0

Kycklingfileér i ugn med smak av Africa! Eller??


Efter gårdagens handling så stod färska kycklingfileér på menyn till kvällsmiddag. Klyftpotatis och nån form av gorgonzola hade jag tänk… Men så kom varuprover med kryddor på posten. Santa Marias nya serie Spicy Africa. Sadlade om min tidigare tänkta kombination med gorgonzolafyllda kycklingfileér, till ugnsstekta kryddade med AFRICA!! Spännande tänkte jag!! Skulle jag inte gjort… Eller ja, det var inte äckligt, faktiskt ganska gott, men kryddan göre sig icke besvär! Kycklingfileérna rullade jag i kryddan ”Chermoula” som utlovar en marockansk pestokrydda, passande till kyckling med örter, citrus & hetta, och även som rub till fisk! Det lät gott till en början. Läs mitt smakbetyg längst ner i inlägget.

Har även skapat en ny KATEGORI : Varuprover(40st inlägg)
Kika in där om du är nyfiken!

4 – 6 port
Det här behöver du :
1 kilo kycklingfileér
1 ask körsbärstomater
3 msk marinerade vitlöksklyftor
½ burk av Chermoula kryddan… Inte så dryg med anra ord…
2 dl grädde

GÖR SÅHÄR :


Vänd kycklingfileérna i kryddan ”Chermoula” rikligt. Lägg i ugnsfast form. Lägg ner tomaterna & vitlöksklyftorna hela vid sidan om. Slå på grädden. Stek i ugn ca 50-60 min, 175 grader tills fileérna är helt genomstekta.

Använd en stektermometer och stick in i den tjockaste filén. När termometern visa 72 grader ta ut formen ur ugnen. Plocka över fileérna på aluminiumfilé och slå in dom tills servering. Slå över stekspadet med grädden, tomaterna och vitlöksklyftorna i en kastrull. Mixa med stavmixer till en slät sås, salta, peppra och smaka av. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten.


Fyra nya kryddor i Santa Marias sortiment. Jag provade kryddan längst till höger ”Chermoula” men tyvärr är jag inte överförtjust… Får se vad de andra har att komma med!


Kycklingfileérna rullande i Chermoula-kryddan på plats i ugnsformen. Körbärstomater, marinerad vitlök & grädde runtom.


Och så till smakbetyget! Absolut ingen full pott, jag blev inte ens berörd av nån smaksensation. Kryddan är väldigt ”utspädd”, det behövs MYCKET krydda för att få LITE smak! Nån hetta som utlovas anades inte ens, och att användas som ”rub” är den väl klen för! Smakade varken örter eller citrus och blev inte ens märkbar i denna rätt. Salt & peppar står sig bättre! Betyg 1 av 5! Vill du prova detta recept, byt ut kryddan mot sambal oelek eller harissa pasta och gnid in kycklingfileérna med och följ sedan receptet.

8
1