Ceasarsallad med rostade brödkrutonger, hyvlad parmesan & ceasardressing


Hej på igen efter helgen! Hoppas ni haft en skön ledighet! I lördags var vi bortbjudna på middag och bjöds på himla goda hasselbackspotatis & entrecote med champinjonsås! Söndagen bjöd på lite mer besvärliga sysslor såsom fruset vatten i köket och en himla massa snöskottning och minusgrader. Nu ser det lite ljusare ut iallafall, vattnet är tillbaka och vi har faktiskt nån plusgrader ute och det toksnöar inte längre! 😉

Idag tänkte jag bjuda er på världens godaste sallad enligt mig! Jag bara älskar ceasarsallad! Den är inte alls krångligt på något sätt, men den har vissa ”regler” man måste följa. Romansallad är absolut godaste salladen att ha till, men nu hittade jag inte romansallad så det fick bli en färdig påse gourmetsallad istället. Brödkrutonger, och parmesanost & den klassiska ceasardressingen är ett måste!! Sen kan man variera tillbehör såsom knaperstekt bacon, grillad kyckling, tonfisk etc etc.

 1. romansallad
 2. brödkrutonger
 3. parmesan
 4. ceasardressing

ca 5 dl Ceasar dressing
Det här behöver du :
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
vatten

GÖR SÅHÄR :
Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin strålen samtidigt som du fortsätter mixa. Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonäs. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare. Smaka av med salt & peppar.


En burk sardeller kostar inte många kronor men är ett måste till dressingen. Sardellerna mosas eller mixas och ger en otroligt god smak & sälta.


Ceasardressingen är nu precis lagom i konsistens. Droppig men inte rinnig.


Brödkrutonger rostar du snabbt i het stekpanna med olivolja. Låt svalna på hushållspapper.


Parmesanosten hyvlar jag med potatisskalaren, då blir det lagom fina skivor till denna sallad.


Serverat!


Dressingen ska ju faktsikt ”dressa” salladen och vändas om noga men det blir liksom inte lika bildskönt… 😉

 1. Malin skriver:

  Just hemkommen fr Canada, o där toppade dom Ceasarsalladen m baconbits, dom köper man separat i burk torkade, eller artificiella, dom är inte större än pärlsocker men ack så goda att ha i salladen, då behöver man nästan inget tillbehör! Har letat här i sverigen men inte hittat några minismå baconbits på burk vilket är synd. Men dom gjorde verkligen pricken över iet. Så självklart smuglade jag hem en hel burk på 500g =) så nu blir det mycket sallad m baconbits resten av sommaren här i Sverige åxå!

 2. Ulrika skriver:

  Mmm ceasarsallad, en av mina favoriträtter. Såg att du köpt ”rullade” sardeller, tillsätter du kaprisen i mitten också? (Omänskligt nyfiken);)

 3. Lena skriver:

  Det såg ju så gott ut! Jag har en burk sardeller i kylen. Man kanske skulle ….

  Ha en trevlig vecka!

 4. Hej min gipsade favorit tjej! Jag blir så glad av att se postningar från dig!
  Hur 17 lyckades du med parmesanen? Eller fick du hjälp?

  Må gott, kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..