ANNONS

Hokifilé – Enkelt recept & grymt gott!!!

/


Oj så grymt gott detta var alltså! Jag fick receptet av en kär vän/bloggläsare – Anki! Tusen tack, det var verkligen en höjdare trots så få ingredienser. Fisk grädde & krydda! Det kan inte bli enklare!

Det här behöver du :
800 gram hokifilé (2 frysta block, passar även med annan vit fisk)
5 dl grädde
2 tsk trocomare örtsalt

GÖR SÅHÄR :
Smörj en ugnsfast form som rymmer 2 frysta fiskblock. Jag använde hoki men det går även bra med annan vit fisk som pollack, torsk, flundra etc… Strö över en tesked örtsalt på varje fiskblock. Häll på grädden vid sidan om i formen. Grädda i ugn. Den här blev perfekt med exakt 50 min i 200 grader och då hade jag ej tinat fiskblocken alls. Servera med hemstött potatismos, gärna smaksatt med persilja och en äggula. Och givetvis gröna, lättkokta ärtor. Smaklig spis!


Så otroligt gott med så få ingredienser! 🙂

16
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00