Smörgåstårta på bemärkelsedagen!


Idag fyller min mamma år!! Grattis till dig finaste mamma Mia! Och självklart ska vi kalasa på en god smörgåstårta ikväll. Vi kör lyxvarianten med ”extra allt”! 😀 Enligt önskemål en charktårta; skinka/mimosa, ägg/mjukost leverpastej/grädde/gurka. Och räkor måste finnas med som garnering! Sagt & gjort, nu kör vi! Trevlig helg på er allihopa!! 🙂

Det här behöver du :
36 skivor formfranska
Jag har använt kantskuren formfranska och lagt 9 skivor per lager. 
1 sats grundröra :
3 dl grädde (lätt vispad)
1 liten burk cremé fraiche
Salt & peppar

Fyllning 1 :
250 gram rökt skinka (hackad)
200 gram mimosasallad

Fyllning 2 :
100 gram bredbar leverpastej (Arboga)
2 dl grundröra
1 msk bostongurka
Salt & peppar

Fyllning 3 :
150 gram mjukost (Fjällbrynt Herrgård)
3 kokta, hackade ägg

Täcklager :
Grundröran runtom hela tårtan

GÖR SÅHÄR :
Kantskär brödet. Vispa grädden till grundröran och blanda ihop med cremé fraiche, salt & peppar. Bred ett tunt lager smör på alla skivor utom dom 9 sista till översta lagret. Fyll tårtan, lager för lager. Avsluta med att täcka tårtan runtom med grundröran.

Garnering :
Efter grundröran la jag ut ett lager färdiga skivor ost över hela tårtan. Därefter 4 hackade ägg över hela. Räkor i mitten, skinkrosetter runtom. Citron, gurka, mandariner & kiwi. Och så nån dillkvist!

Fler recept & bilder på smörgåstårtor hittar du här >>

 1. Maria skriver:

  Hej!

  Till hur många personer räknar du denna tårta?

  /Maria

 2. Elin skriver:

  Hej! Vilken superfin smörgåstårta, blev jättesugen direkt 🙂 Jag tänkte göra den till min examensfest, hur många beräknas den räcka till?

  Älskar din blogg förövrigt 🙂
  Ha det bra!

 3. Agnes skriver:

  Jag ville bara kika förbi och tacka så hemskt mycket för receptet på denna smaskiga smörgåstårta! Den var väldigt populär på vårt kalas i helgen! Tusen tack för en jättebra och ispirerande blogg!

  Kram Agnes

 4. Sara skriver:

  Ska ha födelsedagskalas idag och satt länge och väl och försökte komma på vad jag ska bjuda på eftersom jag inte är lika galen i smörgåstårta som dom flesta. men hittade ditt recept och denna tårtan såg så god ut. så nu står jag och förbereder den 🙂 Tack för en fantastisk blogg!

 5. karina skriver:

  saludos desde argentina, hace un tiempo encontre tu blog y me encanta tu comida, yo aqui tambien me dedico a la cocina sueca y mi especialidad las tortas sandwich. aunque hay muchos ingredientes que no consigo. provaste ponerle queso crema con citronpepper, queda exquisito. saludos

  Hälsningar från argentina, någon gång hittade jag din blogg och jag älskar din mat, jag också här jag är svensk och min specialitet kakor smörgås. Även om det finns många ingredienser som inte kan göras. provaste sätta ost grädde med citronpepper, är utsökt. Vänliga hälsningar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..