Smörgåstårta på bemärkelsedagen!


Idag fyller min mamma år!! Grattis till dig finaste mamma Mia! Och självklart ska vi kalasa på en god smörgåstårta ikväll. Vi kör lyxvarianten med ”extra allt”! 😀 Enligt önskemål en charktårta; skinka/mimosa, ägg/mjukost leverpastej/grädde/gurka. Och räkor måste finnas med som garnering! Sagt & gjort, nu kör vi! Trevlig helg på er allihopa!! 🙂

Det här behöver du :
36 skivor formfranska
Jag har använt kantskuren formfranska och lagt 9 skivor per lager. 
1 sats grundröra :
3 dl grädde (lätt vispad)
1 liten burk cremé fraiche
Salt & peppar

Fyllning 1 :
250 gram rökt skinka (hackad)
200 gram mimosasallad

Fyllning 2 :
100 gram bredbar leverpastej (Arboga)
2 dl grundröra
1 msk bostongurka
Salt & peppar

Fyllning 3 :
150 gram mjukost (Fjällbrynt Herrgård)
3 kokta, hackade ägg

Täcklager :
Grundröran runtom hela tårtan

GÖR SÅHÄR :
Kantskär brödet. Vispa grädden till grundröran och blanda ihop med cremé fraiche, salt & peppar. Bred ett tunt lager smör på alla skivor utom dom 9 sista till översta lagret. Fyll tårtan, lager för lager. Avsluta med att täcka tårtan runtom med grundröran.

Garnering :


Efter grundröran la jag ut ett lager färdiga skivor ost över hela tårtan. Därefter 4 hackade ägg över hela. Räkor i mitten, skinkrosetter runtom. Citron, gurka, mandariner & kiwi. Och så nån dillkvist!

Fler recept & bilder på smörgåstårtor hittar du här >>