Äggröra ”French Style”

 

Tycker du om äggröra??

Jag älskar äggröra, men bara om den är riktigt tillagad! Den får inte vara torr eller seg, inte heller för lös äggvita och den ska inte innehålla mjölk eller grädde. Jag vill att den ska smaka ÄGG! Denna franska äggröra snappade jag upp för länge sen från programmet ”French food at home” med Laura Calder. Hon gör äggröran på separerade ägg. Först äggvita, eftersom den tar längre tid att ”stelna” än vad äggulorna gör, dom tillsätter hon senare och det blir verkligen en otrolig skillnad. Mer krämig konsistens och definitivt mer äggsmak. BARA ägg & lite smör för att ”blanka” till konsistensen och förhöja smaken! Detta måste ni prova, om ni gillar äggröra förstås!? 😉

Det här behöver du :
2 ägg
2 tsk smör
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Separera äggen i varsin liten skål. Vitorna för sig och gulorna för sig. Vispa runt försiktigt i vitorna med en gaffel. Smält 1 tsk smör i en kastrull, ha inte för hög värme, snarare lite under medelvärme. Häll i vitorna i kastrullen och rör hela tiden med en träslev. När äggvitan börjar stelna fortsätt att röra tills den är helt vit. Tillsätt äggulorna nu när vitan blivit fast i konsistensen. Rör ihop gulan med äggvitan till en krämig massa. Låt den inte bli för mycket tillagad så äggulorna blir torra. Ta kastrullen från plattan och tillsätt den sista teskeden smör. Rör om tills du får en blank fin och krämig äggröra! Salt & peppar efter behag! 😀


Från den franska äggröran till den svenska limpsmörgåsen! Men varm äggröra och kaviar på en limpskiva är matupplevelsen fullständig! Detta är grymt gott! 😀

PS. Håll tummarna för mig imorgon, ska vara på röntgen med handen kl.08:00, förhoppningsvis av med gipset & allt har läkt!! DS.

  1. Madde skriver:

    Wow! Det här var riktigt, riktigt gott. Tack för det och alla andra bra recept! 🙂

  2. konstit skriver:

    Bästa äggröran helt enkelt, jag skall ta mod till mig snart och också prova med kaviar på !

  3. Anna B skriver:

    Ja men så fiffigt! Ska prova det nästa gång. Min man älskar äggröra…

  4. Anna skriver:

    jag tycker det är svårt att göra bra och god äggröra men detta ska jag faktiskt testa.

  5. Moa skriver:

    Jag provade att göra på ditt sätt idag och du har verkligen rätt, det var riktigt gott 🙂 Tack för tipset!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..