9 timmars misslyckad skinkstek…


Här kommer resultatet och smakbetyg från skinksteken jag experimenterade med häromdan. Och av rubriken att döma så borde ni inte hoppas på nån smaksensation… Nä, det blev riktigt vidrigt rent ut sagt! Så där gick 9 timmar till spillo av förväntan och en hel skinkstek i soporna!! 🙁

Men liiite nöjd är jag ändå för det jag EGENTLIGEN ville uppnå var ju att skinksteken skulle bli SAFTIG! Saftig blev den verkligen med den långa stektiden. Den näsan smälte i munnen och blev hur mör å fin som helst! MEN den smakade inte bra! Om jag kunde stilla min nyfikenhet lite ibland och prova EN sak i taget istället för två samtidigt.

FELET bestod av den rökta bogen som jag strimlade över köttet och fick steka med i lergrytan… Det luktade väldigt gott till en början, men när jag tog ut den ur ugnen och lyfte på locket så visste jag direkt att jag skulle bli besviken… Röksmaken blev för kraftig och säkert blev det något konstigt med ett så pass rökt kött som ”kokat” med i en lergryta i 9 timmar också… Stekskyn provsmakade jag lite på en tesked men fick spotta ut…

Nästa gång kommer jag att göra likadant, men utan något rökt kött tillsatt

 • Lergryta
 • ca 1,5 kilo skinkstek
 • Ugnstemp : 80 grader
 • Stektermometern : 65 grader
 • Ca tid : 9 timmar
 • Buljong : vitt vin, kinesiskt soya, chilisås, lite tabasco, en nypa farinsocker och massor av svartpeppar. En skvätt grönsaksfond och en skvätt kalvfond.


Inte bra… Inte bra…

 1. Mille skriver:

  Det är inte dig det är fel på.
  Ingen glad gris blir ingen god skinka helt enkelt. Här i huset är det slut med grisprodukter, om jag inte hittar Änglamark, eller kravmärkt förståss.
  Läser fortfarande om hur de knipsar knorrarna, och att de får stå på betonggolv utan strö, så nu är det nog.
  Äggröran testade jag, och det var super gott m kaviar och en kopp tea, tack för det 🙂

 2. Sara skriver:

  Vad tråkigt, hoppas det blir bättre nästa gång!

 3. Martina skriver:

  Stackare! Trist att lägga så många timmar på något och sedan blir det inte bra 🙁

 4. Lena skriver:

  Förstår din besvikelse! Själv hade jag väl satt mig på golvet och grinat! Efter att jobbat så – man jobbar faktiskt mentalt när maten man är nyfiken på står i ugnen – och få så katastofalt resultat och grusade förhoppningar!
  Men nu vet du och nästan gång blir det kanon!
  Tröstkram!

 5. sabina skriver:

  åh typiskt.
  men det såg gott ut i alla fall. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..