ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chicken a la King

/

Chicken a la King!! Världsklassikern som nog alla jag känner älskar! Brynt kyckling i en krämig sås av lök, paprika & champinjoner! That´s it! Den är oslagbar och så enkel att laga. Jag brukar göra på innerfiléer av kyckling istället för bröstfiléer, det blir mycket saftigare. De små innerlåren har dessutom mer smak! Paprikavalet är busenkelt! När dom röda spetsiga, ungerska paprikorna finns i grönsaksdisken då brukar de bli Chicken a la king här hemma. Den paprikan är mildare och sötare och mycket godare än den vanliga! 🙂

6 port
Det här behöver du :
700 gram kyckling innerfilé
1 stor röd paprika (gärna spetsig, ungersk)
200 gram färska champinjoner
1 gul lök
5 dl kycklingbuljong (egen el. tärning)
5 dl gräddmjölk
Några droppar tabasco
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :


Bryn kycklingen i omgångar så de får fin färg. Använd gärna en stor gjutjärnsgryta. Lägg kycklingen åt sidan sålänge. Smält en klick smör i samma gryta och lägg ner finhackad lök, skivad paprika och champinjonerna. Fräs ihop en stund och slå sedan på kycklingbuljongen. Låt såsen koka upp, tillsätt gräddmjölken och tabasco.

Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen något och lägg i kycklingen. Låt grytan småputtra ca 10 min. Red av grytan med maizenamjöl utrört i lite vatten.

Lite tips :

* Om man som jag föredrar konserverade champinjoner framför färska så vänta med att tillsätta dem till precis på slutet så de bara får värmas upp lite i grytan.

* Denna gryta ger ganska mycket sås. Du kan om du vill minska mängden på gräddmjölken och istället röra ner en eller två äggulor när grytan är precis färdig. Då får du mindre sås men mer krämig kycklinggryta.

* Vill du lyxa till det ordentligt med denna rätt då kokar du en hel kyckling, gärna majskyckling i en god buljong med morötter, lök, selleri, kryddor mm. Delar kycklingen och plockar ner köttet i såsen. Såsen gör du på reduktion av koket + kycklingskorvet samt lite vitt vin och grädde… Och toppar med stekt svamp, paprika och schalottenlök! Passar perfekt och blir dessutom mer ekonomiskt om du ska laga rätten till många. Hör gärna av dig om du vill ha utförligare beskrivning.


Ungersk paprika…. Sååå god!!


Brynta innerfiléer.


Paprika & lök som puttrar i kycklingbuljongen. Snart i med gräddmjölk och kycklingen!


Nu är den strax färdig! Chicken a la´King!


Smaklig måltid!

9
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00