Lingon & Blåbärskaka


Gokväll på er! Nu var de bra länge sen jag bakade något. Och för att förgylla mina lååånga dagar här hemma med gipset så rotade jag fram både blåbär & lingon ur frysen idag och tänkte att det blir nog gott i en mjuk kaka! Den här kakan är både söt & syrlig på samma gång och väldigt saftig! Grundreceptet till kakan kommer från min farmor Eva-Maj och hennes

blåbärsrutor

! 🙂

Det här behöver du :
1½ dl blåbär
1½ dl lingon
3 ägg
3 dl strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Rör hastigt ihop ägg, socker och det smälta smöret. Tillsätt vaniljsockret + mjölet. (det ska inte vara något bakpulver). Smörj en ugnsfast form ca 25*30cm och häll i smeten. Strössla över blåbären & lingon och grädda ca 40 min i 175 grader.


Jag använde frusna lingon och blåbär och lät dom bara tina en liten stund med lite strösocker ovanpå.


Strössla bären över smeten! Grädda ca 40 min i 175 grader.


Servera till ett stort glas kall mjölk! 😀