Grön dröm med Ravioli toppad med Nötter & Parmesan


Idag fick de bli ett litet experiment i köket igen. En grön sås till pasta! Oj så gott det blev alltså! Jag använde mig av färsk ravioli (ostfyllning). Pastasåsen har jag kokat ihop med bladspenat, basilika, kycklingbuljong & cremé fraiche. Som tillbehör ger nötterna det där lilla extra ”krunschet”, jag skulle velat ha pinjenötter, men nu hade jag inte de hemma så jag rostade lite cashewnötter istället och körde i mixern nån sekund. Och självklart till en god pasta så är parmesan ett måste!! Detta blev både färgglatt & himla gott tyckte hela familjen! 😛

4 port
Det här behöver du :
2 förp färsk ravioli (4port)
100 gram bladspenat
½ kruka basilika
1 gul lök
2 msk kycklingfond (veg; gönsaksfond)
2 dl vatten
1 burk cremé fraiche
salt & peppar
1 näve cashewnötter
Riven parmesanost

GÖR SÅHÄR :


Smält en klick smör i en kastrull. Hacka löken och fräs på. Tillsätt bladspenaten & basilikan. Slå på kycklingfond och vattnet. Låt allt få koka ihop ca 2-3 min. Ta kastrullen från plattan och kör med stavmixer till en slät sås. Tillsätt en burk cremé fraiche och koka upp såsen igen. Smaka av med salt & peppar. Servera såsen till nykokt pasta. Toppa med nötter, riven parmesan & grovmalen svartpeppar.


Bladspenat, basilika, gul lök och kycklingbuljong får koka ihop.


Mixa såsen och tillsätt en burk cremé fraiche. Smaka av med salt & peppar.


Rosta cashewnötterna hastigt i het stekpanna. Mixa dom sedan grovt i matberedare eller med stavmix-tillbehöret.


Servera raviolin rikligt med sås, nötter och riven parmesan! Smaklig Måltid!