Tomatsås på Färska tomater, serverad med pasta & massa riven parmesanost! De är riktig lyxmat de!


Hej på er igen & tack snälla för alla fina och omtänksamma kommentarer och mejl ni skickat! Idag har jag lagat mat och det är sånt som alltid piggar upp! Har gjort en himla god tomatsås av färska tomater, lite klurigt att hacka lök med en hand & riva ost mm.  För att inte tala om att fotografera med systemkamera i bara en hand! 😉 Men jag har haft god hjälp av Joline så det har gått finemang allting! 🙂 En långkokt tomatsås till en god pasta och massa riven parmesan, de är lyxmat för en sjukling de! Det här måste ni prova för det är sån otrolig skillnad på hemkokt tomatsås och köpesås. Härlig doft i hela huset får man dessutom på köpet och passa på att göra en rejäl sats när du ändå är igång. Perfekt att frysa ner och bara ta upp till kokt pasta. Då har du middagen på bordet inom 10min. Nu får jag snart kramp i pekfingret så jag önskar er en trevlig helg allihopa och på återseende!

Det här behöver du :


1 kilo tomater


1 röd paprika


1 gul lök


1 vitlöksklyfta


2 dl vitt vin


½ dl olivolja


2 msk balsamvinäger


2 msk kycklingfond


1 msk farinsocker


2 msk torkad oregano


Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skala & hacka den gula löken grovt. Skölj & dela de stora tometerna & paprikan i mindre bitar. Körsbärstometerna kan koka med som dom är. Fräs på löken i en stor kastrull tills den blivit genomskinlig. Tillsätt sedan tomaterna & paprikan och övriga ingredienser. Låt såsen koka ihop så tomaterna blir riktigt mjuka och faller sönder. Mixa såsen med mixerstav. På med lock på kastrullen och sänk värmen. Låt såsen småkoka så ca 2-3 timmar. Den blir bara godare ju längre den får koka. Smaka sedan av såsen med salt & peppar och red ev. av den med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Servera till rykande het pasta och toppa med riven parmesanost!