Pasta med Lax och en underbar sås på Vitt vin, Grädde & Färsk Spenat!


Pasta är tryggt!! Perfekt ”komma-in-i-vardagen”-mat såhär efter alla helger! Det är enkelt, går ofta hyffsat snabbt och blir alltid gott! Nu var det faktiskt inte pasta jag hade tänkt i förstahand idag, utan lax! Utan en enda ynka lite potatis hemma fick det bli nytänk! Har däremot fyllt kyl å skafferi med diverse olika pasta så det fick bli enligt följande; En tortellini formaggio, stekta laxkuber kryddade med citron, timjan, persilja. Och en vitvinssås med schalottenlök, en skvätt grädde och massa färsk spenat! Så otroligt gott och en ny favorit hos maken minsann! Tycker absolut ni ska prova!

4 port
Det här behöver du :
Tortellini till 4 port
4 laxfiléer
1 citron
4 schalottenlök
½ kruka färsk timjan (torkad timjan går också bra, ta isf. 1 msk)
½ kruka persilja
1 ask färsk bladspenat (ca 100g)
2 dl vitt vin
1 msk kycklingfond
1½ dl grädde
Salt & peppar
ev. maizenamjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Skär laxen i kuber och stek i stekpanna. Krydda med salt & peppar. Pressa över saften från en citron. Finhacka timjan & persilja och strö över precis innan laxen är färdigstekt. Ta fram en kastrull och smält lite smör. Finhacka schalottenlöken och fräs på så den blir mjuk. Tillsätt vinet, kycklingfonden och grädden. Finhacka bladspenaten och lägg i. Sänk värmen och låt såsen koka ihop nån minut. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar. Servera såsen med tortellini och laxkuberna. Smaklig måltid!  


Schalottenlök är en mild lök som gör sig alldeles ypperligt i såser med vin!


Såsen har fått koka ihop och än klar att serveras tillsammans med pastan & laxen!


Smaklig Måltid! 🙂

 1. Kunde inte vänta längre utan var tvungen att testa. Åååååh så gott det var, mina två tonårssöner överförtjusta…vi fick slås om de sista bitarna. Maken hade köpt färsk ravioli istället för tortellini men det var super….mums, kommer göra det många gånger.
  Killarnas betyg….testa mera från den där Kryddburken! Det har jag ju gjort många gånger:)))

 2. Anna skriver:

  Går att utveckla genom att gratinera hela härligheten toppat med parmesan ost.

 3. Gud vilken trevlig blogg! Har för tillfället väldig idétorka gällande maten hemma så hoppas på att få lite inspiration härifrån 🙂

  Kul!

 4. Såg himla gott ut.
  Här blir det porterstek till middag,första gången faktiskt som jag har gjort det.
  -25 grader är det här uppe i norr och jag måste ut på affären och handla inte kul när man inte har bilen hemma.
  Mvh

 5. Detta ska jag absolut prova! Ser riktigt smarrigt ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..