Middagsbjudning & Buffétips!

ridderheims_rostbiff

Igårkväll hade vi vänner på middag här hemma. Vi åt två sorters kallskuret kött; rostbiff och rökt oxinnanlår. (ridderheims e-nummerfria sortiment) Till detta gjorde jag en potatissallad på mandelpotatis med cremé frache, lite gräddfil, purjolök & vitlök, gräslök, kapris, timjan och bara salt & peppar. Hur gott som helst! Ett bra tips för buffén med kall mat som går lätt att förbereda till många. Servera tillbehör såsom syltlök, rostad lök och marinerade vitlöksklyftor, en fräsch sallad och gärna varma baguetter till! Jag rörde ihop ett gott smör till baguetterna och smaksatt med D´Elidas chilisås och lite flingsalt!
  
kallskuret

Rostbiff & Vedrökt oxinnanlår.

potatissallad

Potatissalladen gjorde jag på mandelpotatis som jag älskar. Man får dock vara väldigt försikig med koktiden och inte stormkoka, dom faller lätt sönder. Men smaken blev kanongod!

marinerad_vitlök

Syltlök & örtmarinerade vitlöksklyftor är ju bara sååå gott!

dukat_bord

Dukat bord…

rostbiff

 1. Hej Linda!

  Alltid lika roligt att gå in på dina sidor. Jag måste samla på mig lite nya recept. Har både en konfirmand och en student i år. Har du möjligvis något recept på din senaste potatissallad? Alltid lite lättare när man ska göra mycket.

  Tack för alla trevliga recept och bilder.

  Hälsningar Carina på Gotland

 2. C skriver:

  Jag måste sluta läsa din blogg.
  I alla fall inte före middagen.
  Tackar för all fina bilder och trevliga recept

 3. Nu blev jag sugen på rostbiff, hemmagjord potatissallad, syltlök och rostad lök 🙂

 4. Hej!
  Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
  Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..