Kladdkaka Muffins, mitt sista inlägg!

chokladmuffins

Kladdkaka i muffinsform! Kan det bli godare??
Ja, jag kunde nog ha valt lite snyggare muffinsformar kanske… 😉

Nu önskar alla mina härliga bloggläsare ett

~ RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ~

Det här blir sista inlägget för år 2009! 
Stort tack till alla ni underbara som läser, kommenterar,
mailar och följer min Kryddburk!  

16 st normalstora
Det här behöver du :
3 ½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smält smör el. margarin

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg & socker med elvisp så det blir vitt och poröst. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker & salt och vänd ner i sockersmeten. Smält smöret och tillsätt sist. Vänd om så allt blandas. Häll upp smeten i muffinsformar (mellan storlek). Fyll till strax lite mer än halva formarna, grädda i 160 grader ca 15 min. Muffinsarna blir höga i ugnen men sjunker ihop i mitten och det är det som är det goda med dessa kladdkakemuffins! Härlig sega och liiite kletiga, men inte för mycket. Servera med vispad grädde, eller helt naturella! 🙂 Jag har inte använt någon muffinsplåt, bara dubbla formar och gräddade direkt på en vanlig ugnsplåt.

kladdkaka_muffins

Fula formar, men goda kladdiga muffins! 🙂

kladdkaka_recept

När de kallnat, servera med en liten klick vispad grädde och pudra över lite florsocker!

kladdkakemuffins

En sista liten munsbit för det här året! Tack för mig…

 1. Helena skriver:

  Bakade två gånger samma recept men blev helt olika, första mer trögflytande, andra lösare och med kladdig! Båda väldigt smarriga!
  Trodde också första gången jag tagit fel mått i receptet men det var rätt. 🙂

 2. Emelie skriver:

  Väldigt trög smet, hade dem i ugnen ca 10 minuter. Men kladdiga blev dem 😛 Dock verkligen lååångt ifrån så fina som på bilderna…

 3. tina skriver:

  Väääldigt trög smet, trodde att jag gjort något galet men jag fyllde formarna ändå och körde.. Guuuud så gott!!?? Inte alls kladdiga som kladdkakor utan mer sega, som brownies.. Maken hatar kladdkakor men detta tyckte han om.

  Tack för tips och recept. Supergott!!

 4. Då var det jag igen!

  Detta blev mycket märkligt. Måste blivit galet i något av grunderna.. Torra & inte alls ”kladdkakiga” trots att jag körde dom en stund kortare än det du rekommenderade.

  Måste prova receptet på nytt igen nån gång! För det måste som sagt ha blivit något galet..

  Tack för en trevlig matblogg!

 5. Hej!

  Genom tiderna så har kladdkakemuffins blive lite av en tradition för mig & jag provar ofta olika recept för att komma fram till det allra bästa. Så just nu står muffins i ugnen som är gjorda på ditt recept.. 🙂

  Måste säga att jag blev förvånad över smeten! De flesta smetar brukar bli rätt så lösa, men denna blev rätt trögflytande. Funderade på om jag tagit fel mått eller missat något, men det är precis efter ditt recept. Ska bli intressant..

  Återkommer med betyg! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..