Kladdkaka Muffins, mitt sista inlägg!


Kladdkaka i muffinsform! Kan det bli godare??


Ja, jag kunde nog ha valt lite snyggare muffinsformar kanske… 😉

Nu önskar alla mina härliga bloggläsare ett

~ RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ~

Det här blir sista inlägget för år 2009! 
Stort tack till alla ni underbara som läser, kommenterar,
mailar och följer min Kryddburk!  

16 st normalstora
Det här behöver du :
3 ½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smält smör el. margarin

GÖR SÅHÄR :


Vispa ägg & socker med elvisp så det blir vitt och poröst. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker & salt och vänd ner i sockersmeten. Smält smöret och tillsätt sist. Vänd om så allt blandas. Häll upp smeten i muffinsformar (mellan storlek). Fyll till strax lite mer än halva formarna, grädda i 160 grader ca 15 min. Muffinsarna blir höga i ugnen men sjunker ihop i mitten och det är det som är det goda med dessa kladdkakemuffins! Härlig sega och liiite kletiga, men inte för mycket. Servera med vispad grädde, eller helt naturella! 🙂 Jag har inte använt någon muffinsplåt, bara dubbla formar och gräddade direkt på en vanlig ugnsplåt.


Fula formar, men goda kladdiga muffins! 🙂


När de kallnat, servera med en liten klick vispad grädde och pudra över lite florsocker!


En sista liten munsbit för det här året! Tack för mig…