ANNONS

Sista biten julskinka, hamnade på pizzan!

/

pizza_julskinka

Sådär, nu är julskinkan helt slut! Och som en finalplats så hamnade den ikväll på pizzan, för visst kan man kalla det för ”fredagkväll” ikväll med lite fredagsmys! 😉

På denna runda pizza hade jag en hemgjord tomatsås av en skvätt överbliven tacosås som jag mixade med lite ketchup, vatten och en skvätt olja + salt + svartpeppar 0ch oregano. Jag förgräddade pizzabottnen ca 4 min med tomatsåsen på, för jag tyckte den såg så himla ”blöt” ut. Därefter tog jag ut den och la på strimlad julskinka, och tre sorters riven ost, röd rund julost + västerbottenost + vanlig edamer. På med skivad ananas och oregano sen in i ugnen igen ca 10 min. Himla massa ”småslattar” av både tacosås, ostar och julskinka försvann himla smidigt! Och gott! 🙂

Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.

Pizzasallad?

pizzasallad

10
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00