Potatisgratäng


I helgen åt vi en himla god lördagsmiddag med ett gott stekt kött, potatisgratäng & aromsmör. Det är en slående klassiker som alltid går hem. Jag tror inte jag har lagt ut nåt recept på potatisgratäng innan så här kommer min absoluta favorit och garanterat krämig! Potatisgratäng passar till det mesta. De grillade köttet, slottssteken på söndan, den kalla rostbiffen, fläskfilén och en massa annat gott!

4 port (dubbla receptet vid behov)
Det här behöver du :
6 medelstora potatisar
2 dl riven ost
5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skala och skiva potatisen. Häll grädden i en rymlig bunke. Riv ner osten i grädden och tillsätt 2 finhackade vitlök. Salta & peppra. Lägg ner skivorna med potatis och blanda runt. Smörj en ugnsfast form. Grädda i 200 grader ca 40-50min.