ANNONS

Kristyr till Pepparkakshus & Dekor

/

kristyr

Ni är många som mailar och undrar hur jag blandar kristyren till pepparkakshusen. Jag har receptet inbakat i nåt av alla pepparkakshus-inlägg så här kommer det igen, lite mer synligt! Dunderrecept på riktigt hållbar & kritvit kristyr! Fungerar till både dekor och ihoplimmning av pepparkakshusen.

Räcker till garnering av 1 hus
Det här behöver du :
1 äggvita
1 kork ättika (Perstorps Ättika)
4-5 dl florsocker

GÖR SÅHÄR :
Vispa äggvitan riktigt hård med elvisp. Häll i en kork ättika och blanda i florsocker för hand med en sked tills du får en jämn kristyr. Vik ett bakplåtspapper dubbelt och forma till en strut. Tejpa noga kring spritsöppningen. Fyll struten med kristyr och klipp ett tunnt hål för spritsning. – Spritsa! 😉

TIPS :

  • Kristyr som blir över kan du förvara i kylskåp. Lägg hela spritspåsen i en vanlig plastpåse och knyt igen. Den håller sig ca 1 vecka. Du kan behöva göra en ny spritspåse av bakplåtspapper dock. Om kristyren blivit lite lös, blanda i mer florsocker bara.
     
  • Denna kristyrsmet är inte så god att äta. Vill du göra ätlig kristyr rekommenderar jag att byta ut ättikan mot pressad citron.
     

kristyr_recept

Bilder på pepparkakshus hittar du i kategorin ”Pepparkakshus

sprits

kristyrfigurer

9
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00