ANNONS
Integritet på Tailsweep

Majssoppa

/
majssoppa

Torsdag idag och soppa står på menyn! Här har jag gjort en rostad majssoppa med lite sting av chili. Helt underbart god och värmande i dessa minusgrader! Servera som middag eller fyll en termos och ta med på en liten skogspromenad, jag lovar du kommer inte att frysa! 🙂

2 stora portioner
Det här behöver du :
1 klick smör att steka i
4 majskolvar
1 röd lök
½ tsk nymalen five pepper
1 tsk d´Elidas chilisås (justera efter tycke & smak)
5 dl hönsbuljong (egen eller tärning)
½ dl grädde

GÖR SÅHÄR :


Skär bort majskornen från kolvarna. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Hacka den röda löken grovt, och fräs ihop med majskornen i stekpannan, dra några varv med pepparkvarnen, jag använde  ”five pepper” från  santa maria. Tillsätt chilisåsen. När det börjar knäppa i majsen är det klart. Koka upp buljongen i en kastrull vid sidan om. Slå över majs och rödlök i buljongen och låt koka upp tillsammans. Mixa soppan slät med stavmixer. Sila den igenom en finmaskig sil och koka upp den igen. Tillsätt grädden och smaka av med salt & peppar! Färdig att serveras! 🙂

majskolv

4 majskolvar räcker till två väl tilltagna portioner!

majskolvar

Skär av majskornen från kolvarna.

recept_majssoppa

Fräs majs och rödlök i stekpanna i en klick smör.

d_elidas_chilisås

Tillsätt d´Elidas chilisås. Efter tycke och smak förstås! Den här chilisåsen är min absoluta favorit då den ger god smak av chili utan att vara för het!

majskorn

När det börjar knäppa om majskornen är det klart!

koka_soppa

Slå över majskornen och rödlöken i buljongen som du har kokat upp och mixa med stavmixern.

mixa_soppa

Mixa till en slät soppa!

sila_soppa

Sila soppa genom en finmaskig sil. Och gör ett sista uppkok, runda av smaken med lite grädde och smaka av med salt & peppar.

majssoppa

Servera med ett gott bröd till. Här har jag nybakade gifflar!

Receptet hittar du här >>

11
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00