Tacotårta


Ikväll blev det tacos här hemma! Jag tror jag gått igenom nästa alla varianter på tacos, utom tårta kom jag på! Så nu har den testats och med duktigt högt betyg av hela familjen! Oj, oj så gott! Det här är en klar favorit framöver!

Det här behöver du :
6 tortillabröd
500 gram blandfärs
1 påse tacokryddor (alt. egna kryddor)
2 gula lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
Soya color

Fyllning :
1 sats tacofärs
2 burkar tacosås
1 sats hemmagjord guacamole
1 liten burk majskorn
2 dl riven ost
Körsbärstomater
Minimajs
Jalapeno el. pepperoni
Rödlök
6 grillpinnar

GÖR SÅHÄR :


Stek färsen tillsammans med finhackad gul lök + vitlök. Tillsätt kryddorna,  tomatpurén, vattnet och droppa i lite soya color för färgens skull. Låt färsen stå på plattan i stekpannan så den hälls varm under tiden du bygger tårtan. Använd ett stort fat till tårtan. Värm tortillabröd ett in sänder till varje fyllning. Bred philadelfiaost på alla tortillas före fyllningen. Lägg ett runt tortillabröd som botten. Bred ut häften av färsen, och toppa med lite riven ost. Lägg på ett tortillabröd, bred ut en burk tacosås, strössla över med majskorn. ett tortillabröd till och nu ett lager med guacamole. Upprepa allt en gång, och avsluta med torillabröd med guacamole på toppen. Dekorera med grillpinnar och div grönsaker du vill vill ha! Strössla över finhackad rödlök och finstrimlad sallad runtom fatets kant.


Till dekoration! En tårta för 6 personen blir extra festlig med varsin pinne på sin tårtbit.


Använd ett stor platt fat.


Bred på phliadelfiaost på varje tortilla.


Tacofärs & riven ost.


Tacosås & majskorn.


Guacamolen! Nu är det bara att upprepa alla lager en gång till. Sista lagret avslutas med guacamole på toppen!


Pefekt bjudmiddag för 6 personer.


Det var vansinnigt gott, och väldigt mättande!