Maraboufudge

chokladfudge

Julgodistillverkningen fortsätter! Detta är Maraboufudge med kolasmak! Oj oj, farligt gott alltså! Inget krånglig recept här heller och den är inte lika söta som skumttomte-fudgen. Dessa är riktiga läckerbitar! Använd dig av vilken choklad du vill. Jag provade nu med vanlig ljus marabou mjölkchoklad! Blev otroligt gott! 🙂 Trevlig helg på er!

Det här behöver du :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram marabou mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR :
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt. Häll upp fudgen i en form ca 15*25 cm om du vill ha en högre fudge. Klä formen med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur. Täck sedan formen och låt stå i kylskåp över natten. Skär upp i bitar.

kola_temperatur

Koka kola med termometer är bra mycket lättare än det sk. kulprovet!

koka_kola

Härlig färg och luvlig doft!

maraboufudge

Marabouchokladen åker i. Låt smälta ner under omrörning. Använd den choklad du gillar bäst!

kola

Nu är fudgen klar att hällas upp. För lite högre bitar häll upp smeten i en mindre form. Jag har använt en form som är ca 15*25cm

 1. Det här receptet är helt magiskt!
  Tyvärr har min termometer gått sönder och jag har för tillfället inte möjlighet att köpa en ny, så jag undrar om någon har ”ungefärliga tidsriktlinjer”..? Snackar vi 25 minuter eller 45 minuter liksom..? Jag minns inte! ;_;

 2. Kajsa!
  Kokat den lite för hårt skulle jag tro.
  /Linda

 3. Kajsa skriver:

  Hej, jag skulle göra maraboufudge men min blev mycket mörkare plus att det blev kola. Vad kan jag ha gjort för fel?

 4. Henke skriver:

  Gjorde denna ikväll, det var gott!

 5. Detta är en favorit under julen! Har gjort denna till varje jul sen jag såg receptet här på din blogg för 3 år sedan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..