ANNONS

Raggmunkar, Stekt Fläsk & Rårörda Lingon

/

raggmunkar

Något som jag inte lagar alltför ofta är raggmunkar! Men idag fick det bli en rejäl laddning husmanskost på middagsbordet och alla här hemma verkligen älskar raggmunkar! Så det är tacksam mat! 🙂  Det tar visserligen lite tid att stå å steka, men det är det värt! Stekt fläsk och rårörda lingon till är ett måste! Nu är ledig några dagar igen och har en hel del julrecept på lut, återkommer såklart om detta! Hoppas ni mår bra allihopa, det är ju en hel del som ligger sjuka i svininfluensan… Här ska barnen vaccineras på fredag, då är det deras tur! Känns skönt!

4 port receptet går att dubblera
Det här behöver du :
8 – 10 meldelstora potatisar
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Skala potatisen och riv på finaste sidan av rivjärnet eller motsvarande i hushållsassistenten. Blanda ner den rivna potatis i en stor bunke med mjölken. Då blir inte potatisen missfärgad under tiden man river. Tillsätt mjölet, salt och sist ägget. Blanda om väl om! Stek raggmunkarna i stekpanna två åt gången i lite smör. Medelhög värme. Steker du många åt gången kan du ha ugnsvärmen på ca 60 grader, och förvara raggmunkarna i en ugnsform med aluminumfolié så håller dom sig varma.

steka_raggmunkar

Extra frasiga, extra goda!

raggmunkar_värma

Förvara i ugnen på ca 60 grader i en ugnsform med aluminumfolié om du steker många, då håller dom värmen bra.

raggmunkar_recept

Smaklig spis!

13
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00