Hasselbackspotatis


Hasselbackspotatis är himla gott och väldigt enkelt. Använd i stort sett vilken potatis som helst, jag föredrar dock en fast sort. Skär av en tunn skiva i ”botten” på potatisen så står den stadigt när du skär snitten på ytan.  Skär tunna snitt nästan helt igenom varje potatis. Använd vass kniv och akta fingrarna! 😉 Ett tips är att lägga potatisen mellan två skärbrädor så kan du skära nästan ner till botten utan att dom går sönder.

Placera hasselbackarna i en ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper. Krydda med salt, gärna flingsalt. Valfri krydda därtill, lite beroende på vad du serverar potatisen till. Skär/hyvla tunna skivor av smör med osthyvel och lägg överst på varje potatis. lite ströbörd eller panko är också gott. Ös potatisen en gång var 15 min. På slutet kan du riva över ost som får smälta ner.