Hasselbackspotatis

hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är himla gott och väldigt enkelt. Använd i stort sett vilken potatis som helst, jag föredrar dock en fast sort. Skär av en tunn skiva i ”botten” på potatisen så står den stadigt när du skär snitten på ytan.  Skär tunna snitt nästan helt igenom varje potatis. Använd vass kniv och akta fingrarna! 😉 Ett tips är att lägga potatisen mellan två skärbrädor så kan du skära nästan ner till botten utan att dom går sönder.

Placera hasselbackarna i en ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper. Krydda med salt, gärna flingsalt. Valfri krydda därtill, lite beroende på vad du serverar potatisen till. Skär/hyvla tunna skivor av smör med osthyvel och lägg överst på varje potatis. lite ströbörd eller panko är också gott. Ös potatisen en gång var 15 min. På slutet kan du riva över ost som får smälta ner.

  1. Petra skriver:

    Någon som vet om det går att förbereda ex dagen innan? Hur värmer man dem bäst i så fall?

  2. Jobbar ju som kock och vill bara rekomendera att man tar sig ett järn eller två medans man tillagar sin hasselbackspotatis, ett par öl bör även inmundigas innan man sätter tänderna i sin potatis.
    Sen tycker jag att en skiva julost på varje potatis passar utmärkt så här när det lackar mot jul, det tipset får ni alldeles gratis.

  3. Fina bilder! Nästan i klass med mina!

    Tack för tipset! Nu ska vi laga hasselbackspotatis och till det grilla något gott.
    Grillad ekorre har jag smakat på i Thailand och det smakade väldigt sepciellt faktiskt. Påminner om revbensjäll.
    Men det är ju tyvärr svårt att få tag på de små gynnarna här så det blir väl stekt leverkorv och en flaska sangria till det hela.

  4. Sitter med en kall öl och längtar efter Hasselbackspotatis nu.
    Det får det bli i min nya ugn nästa helg.

  5. Malin skriver:

    tänk vad olika man gör! vi har Alltid ströbröd ovanpå smöret.. blir suuuuupergott!:)))
    du har såå fina bilder på all mat!blir sååå sugen!:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..