Pizzabullar

pizza

Pizzabullar är perfekt att svänga ihop om du har rester i kylskåpet. Precis som till pizzabak så kan du använda vilken fyllning som helst! Jag har en hel del köttfärssås i kylen så då passade den utmärkt till dessa pizzabullar! Med denna smidiga deg är det lätt att baka! Pizzabullar är perfekta att styckfrysaa och plockas fram till mellanmål, utflyktsmat eller nattmacka… Betydligt godare och nyttigare än Gorbys… 😉

Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 2 plåtar pizzabullar
Pizzadeg :
2 dl vatten (37grader)
1/4 pkt jäst (12,5gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Kavla ut varje deg till en avlång platta. Lägg på valfri fyllning, rulla ihop och skär ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite riven ost & pizzakrydda! Grädda i ugn 250 grader ca 10 min.

pizza_recept

pizzabullar

Prova även Pizza Capricciosa, läs mer här >>

pizza capricciosa

 1. Tack för alla kommentarer! 🙂

  Durumvetemjöl säljs i 1kg påsar och är ingen mix, om du vill kan du blanda hälften durumvete med vanligt vetemjöl.

  Att jag inte använder så stor mängd jäst är för att jag vill inte att degen får för mkt jäskraft till tunna fina pizzor. Jag kavlar ganska tunnt och får ut två plåtar på de men vill du ha en tjockare deg så dubbla receptet!
  /Linda

 2. Sara skriver:

  jag undrar också det med durumvetemjölet? jag tänkte göra på ett helt paket jäst, men blir det verkligen två plåtar av 1/4 paket? tack för en bra blogg 🙂

 3. V.H. skriver:

  Tack för en fin blogg, alltid så mycket inspiration och underbara bilder! 🙂

  Det här med bakning är inte precis min starkaste sida, så jag undrar lite över detta med durumvetemjöl. Jag har läst att man bör blanda durummjölet med vanligt vetemjöl då man bakar matbröd, står ofta även så på paketen. Men vad menas i detta recept? Ska jag använda durummjöl fullt ut, eller är det underförstått att det ska blandas? Eller är det frågan om någon färdig mjölmix? Vore super om någon kunde hjälpa mig med detta! 🙂

 4. hallå där tycker du har en alldeles fantastisk sida där jag letar recept jätte ofta.jag brukar göra pizzabullar av en vanlig sconesdeg det går lika bra samt att man slipper att vänta på att degan ska jäsas. tack för en bra sida.

 5. jennie skriver:

  supertack för ett jättegott recept! perfekt att kunna laga pizza o frysa in i smidiga format även när man bor ensam! lagade mina bullar med skinka, fetaost och vitlök, MUMS!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..