Pizzabullar


Pizzabullar är perfekt att svänga ihop om du har rester i kylskåpet. Precis som till pizzabak så kan du använda vilken fyllning som helst! Jag har en hel del köttfärssås i kylen så då passade den utmärkt till dessa pizzabullar! Med denna smidiga deg är det lätt att baka! Pizzabullar är perfekta att styckfrysaa och plockas fram till mellanmål, utflyktsmat eller nattmacka… Betydligt godare och nyttigare än Gorbys… 😉

Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 2 plåtar pizzabullar
Pizzadeg :
2 dl vatten (37grader)
1/4 pkt jäst (12,5gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Kavla ut varje deg till en avlång platta. Lägg på valfri fyllning, rulla ihop och skär ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite riven ost & pizzakrydda! Grädda i ugn 250 grader ca 10 min.

Prova även Pizza Capricciosa,

läs mer här >>