ANNONS

Broccoligratäng med Kassler

/

broccoligratäng

Vi älskar broccoli här hemma och nu råkade jag ha två fina buketter i kylskåpet och en liten bit rökt kassler kvar som jag hade till smörgåstårtan i söndags! Ost & kasslergratinerad broccoli är hur gott som helst! Jag kan gärna äta detta som det är, men jag kokade lite fullkornspasta till också! Det väljer ni själva! Utan pasta blir det en himla läcker GI-måltid!

Det här behöver du :
2 stora broccolibuketter
1 klick smör
1 gul lök
½ purjolök
2 msk mjöl
6 dl gräddmjölk
200 gram strimlad kassler
2 dl riven ost
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min. Smörj en ugnsfast form och dela broccolin och lägg i. Smält smör i stekpanna. Hacka purjolök & gul lök och fräs till den blir mjuk. Pudra över mjölet och tillsätt gräddmjölken. Vispa ihop till en slät sås. Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min. Häll såsen över broccolin. Gratinera i ugn 225 grader ca 10 min.

broccoli

Förvälld broccoli ligger i ugnsformen och väntar på grstängsåsen!

ostsås

Den här gratängsåsen med kassler, lök & purjo blir otroligt god tillsammans med broccoli!

gratängsås_broccoli

Dags för ugnen!

broccoli_gratinerad

10-15 min i 225 grader!

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00