Biffgryta Teriyaki

biffgryta

En god puttrande köttgryta gör man inte i en handvändning, de har jag väl lärt er vid det här laget hoppas jag?! 🙂 Men nu ska jag avslöja en hejdundrande god biffgryta som du sent kommer att glömma. Tycker du om kinamat? Stark mat, men inte bedövande stark? Dock väldigt smakrik och inga influenser alls av vår svenska husmanskost! Prova något annorlunda om du inte gjort det förut! Denna biffgryta kommer att tillfredställa dina behov att besöka kinarestaurangen för en bra tid framöver! Variera grytans tillbehör med antingen ris eller nudlar, lika gott vilket som! Biffgryta när den är som bäst! Detta är riktigt gott!

Det här behöver du :
600 gram ryggbiff, alt. lövbiff
1 tsk farinsocker
2 tsk teriyakikrydda
1 röd lök
1 liten röd paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 burk wokgrönsaker (bambuskott, böngroddar, minimajs, vattenkastanjer)
8 dl köttbuljong
2 msk Teriyakisås
Salt & peppar
ev. maizenamjöl till redning

GÖR SÅHÄR :
Strimla biffen och stek på hög värme i stekpanna till de fått fin färg. Pudra över farinsocker och teriyakikryddan. Stek i omgångar, lite i taget. Flytta över till en större gryta och tillsätt resten av ingredienserna. Låt småkoka ca 10-15 min. Smaka av med salt & peppar. Red ev. grytan med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare sås. Servera till ris eller nudlar.

strimlad_biff_recept

Jag köpte lövbiff till detta recept och det blev otroligt mört & fint till just biffgryta!

teriyaki

Teriyakikryddan (Santa Maria) var spännande! Den gav en överraskande rättvis smak som just ”torr”krydda gämfört med den klassiska teriyakisåsen! God som förstäkning till bordskrydda också!

rödlök

Rödlök ger en mer rund och mild lite söt smak till biffgryta än vad gul lök gör!

wokgrönsaker

Ett berg av goda färger och smaker! Ner i grytan och låt småputtra!

biffgryta1

Grönsakerna gör entré!

biff

Slå på köttbuljongen och teriyakisåsen, låt småkoka ca 10-15 min.

teriyaki_sauce

Servera till ett gott ris, alt. nudlar! Grytan blir godare för varje dag i kylen den får stå. Hållbarhet 5 dagar. Går utmärkt att frysa!

 1. Nora skriver:

  heej! vilken fin blogg:) undrar om jag kan få använda din bild på teryiaki kryddan hör gärna av dig på min blogg så får du min e-mail //Nora

 2. Ellen skriver:

  Har gjort denna gryta två gånger nu, det är bara SÅ gott! Första gången blev den dock lite ”klen”, så nu andra gången hade vi i lite extra krydda och teriyakisås. Hur gott som helst! Dessutom räcker detta recept till hur många portioner som helst, sambon och jag åt två stora portioner till middag idag och sedan räckte resten till 7 st matlådor. Perfekt 🙂

 3. Jenny skriver:

  Hej! Jag testade just att göra den här grytan. Jag gjorde precis som det stod och såsen och grönsakerna blev supergoda men köttet inte alls bra. Jag bor i England och lövbiff verkar inte finnas här så jag testade nåt som hette frying steak och stekte innan och sen kokade i 15 min i grytan. Det blev så segt och smaken inte alls bra. Har du nån aning om vad för kött jag kan tänkas ha använt mig av? vad det heter på svenska menar jag.

  Älskar din blogg, speciellt smörgåstårtorna 🙂

 4. jussan skriver:

  Mums vad gott! Har idag provat detta recept, mycket gott!!Alla i familjen älskade det, den kommer vi att göra flera gånger.
  Tack för en underbar sida med tips och insperation:)

 5. Annelie skriver:

  Åååå.. säger jag bara. Jag som fullkomligt ÄLSKAR kinamat.
  Vart köper du dessa ingredienserna..??
  Som denna krydda och såsen..??

  Vill göra denna rätt NUUUU..!!!!

  Ha det bäst.. // Kramar Annelie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..