Guacamole

guacalmole

Guacamole är GOTT! Och då menar jag inte guacamole man kan köpa i affären utan den ska absolut vara hemmagjord! Guacamole med avokado är en himmelsk god dip, eller sås eller krämigt tillbehör, välj själv! Hur smaken och konsistens blir beror helt på hur mogen avokadon är. Personligen tycker jag inte om när den är allt för mogen, köttet får inte vara vattnigt mosigt. Det ska vara fast men inte stenhårt, och istället för att mosa den vill jag gärna ha den i mindre finskurna bitar i min guacamole! Och ju mer mogen avokado desto grönare gucca, därför är min inte illgrön! 😉 Såhär gjorde jag min :

4 port
Det här behöver du :
2 avokado
½ tomat (eller 2 små)
2 finhackade vitlöksklyftor
1½ dl cremé fraiche
½ pressad citron
1 msk D´Elidas chilisås
En nypa flingsalt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Dela avokadona och gröp ur köttet. Finhacka till mindre bitar. Dela tomaterna och ta bort kärnorna och finhacka. Finhacka även vitlök. Blanda ihop med cremé fraiche. Pressa över en halv citron. Smaksätt med D´Elidas chilisås, och slutligen flingsalt & nymalen svartpeppar.

guacamole_creme_fraiche

Här har vi fått använding av Jolines fina tomater från hennes planta som planerades i förskolan innan sommarlovet! Dom har legat några veckor nu i köksfönstret och gått från gröna till fint röda! Härlig smak!

tomato

Skär bort kärnorna från tomaterna och finhacka resten.

guacamole_recept

Guacamolen är klar! Nu är det bar att avnjuta som dipp till grönsaksstavar… Som tillbehör till grillade hamburgare… Till tacos… Till grillad fisk… Till… Ja, precis vad som helst egentligen! Men den ska vara kall när den serveras! 🙂

 1. Tackarrrrr! Taco-middag beställd av maken, och gucca ska vi ha såklart! Och jordnötter – makens idé 😉 Banan för lill-killen 😉
  Har ingen chilisås men några finhackade bitar inlagd jalapeño borde nog funka.

 2. Therese skriver:

  Såg ut riktigt gott ut, få pröva att hacka den nästa gång istället för att mosa..
  Trevlig helg

 3. Anders skriver:

  Jag föredrar dock guacamole utan creme fraiche och med riktiga chilifrukter. Men det kanske är bättre med lite CF i om man ska dippa till snacks och sånt…

 4. ullis skriver:

  Vilka fantastiska bilder, vilka underbara recept. Vad duktig du är! det är verkligen en fröjd att kika in var dag!

 5. Sofie skriver:

  Rekommenderar att göra endast med avocado, vitlök, salt, peppar, citronsaft, 1 msk creme fraiche paprika/chili (+ ev lite finhackad röd chili). Helt otroligt, och avocadosmaken känns mer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..