ANNONS
Integritet på Tailsweep

Guacamole

/

Guacamole är GOTT! Och då menar jag inte guacamole man kan köpa i affären utan den ska absolut vara hemmagjord! Guacamole med avokado är en himmelsk god dip, eller sås eller krämigt tillbehör, välj själv! Hur smaken och konsistens blir beror helt på hur mogen avokadon är. Personligen tycker jag inte om när den är allt för mogen, köttet får inte vara vattnigt mosigt. Det ska vara fast men inte stenhårt, och istället för att mosa den vill jag gärna ha den i mindre finskurna bitar i min guacamole! Och ju mer mogen avokado desto grönare gucca, därför är min inte illgrön! 😉 Såhär gjorde jag min :

4 port
Det här behöver du :
2 avokado
½ tomat (eller 2 små)
2 finhackade vitlöksklyftor
1½ dl cremé fraiche
½ pressad citron
1 msk D´Elidas chilisås
En nypa flingsalt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Dela avokadona och gröp ur köttet. Finhacka till mindre bitar. Dela tomaterna och ta bort kärnorna och finhacka. Finhacka även vitlök. Blanda ihop med cremé fraiche. Pressa över en halv citron. Smaksätt med D´Elidas chilisås, och slutligen flingsalt & nymalen svartpeppar.


Här har vi fått använding av Jolines fina tomater från hennes planta som planerades i förskolan innan sommarlovet! Dom har legat några veckor nu i köksfönstret och gått från gröna till fint röda! Härlig smak!


Skär bort kärnorna från tomaterna och finhacka resten.


Guacamolen är klar! Nu är det bar att avnjuta som dipp till grönsaksstavar… Som tillbehör till grillade hamburgare… Till tacos… Till grillad fisk… Till… Ja, precis vad som helst egentligen! Men den ska vara kall när den serveras! 🙂

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00