Röra-ihop-in-i-ugnen-bröd!

snabbakad_limpa

Ett snabbare bröd att baka än detta är nog svårt att slå! Filmjölkslimpor, utan jäst och utan jäsning! Ett himla smidigt röra-ihop-in-i-ugnen-bröd! Jäsmedel i brödet är bikarbonat och fungerar alldeles ypperligt till riktigt saftiga och hållbara bröd som du förvarar i kylskåpet! Två limpor blir det utav detta recept och bröden är bakade i brödformar.

Det här behöver du :
18 dl valfria mjölsorter
(Jag använde, 8 dl vetemjöl special med fullkorn, 4 dl havregryn och 6 dl grahamsmjöl)
2 msk bikarbonat
2 tsk salt

1 liter filmjölk
(jag mixade div. slattar hemma av både vanlig filmjölk och laktosfri A-fil)
3/4 dl tranbärssylt
3/4 dl ljus sirap
2 normalstora grovrivna morötter

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda dom väl i en stor bunke. Tillsätt 1 liter filmjölk och smaksätt med rårörd sylt, sirap & rivna morötter. Du kan variera dessa ingredienser till tex. lingon, vinbär, blåbär, och istället för morötter kan du använda råriven potatis eller rödbetor. Det blir riktigt saftigt och gott av lite rotfrukter i brödet! Rör ihop alltsammans och häll upp i två smorda avlånga brödformar. Grädda i 1 timme i 180 grader. Låt svalna på galler. Förvara i kylskåp.

filmjölkslimpa

Röra-ihop-degen är nu färdig för gräddning! Kan det bli ett mer snabbakat bröd?

bikarbonat_bröd

Efter 1 timme…

bröd

Och efter att bröden fått ”stå till sig” och svalna kan du skära upp och frysa in, eller förvara i plastpåse i kylskåpet. Bröden håller sig saftiga och goda 1 vecka i kylen!

morotsbröd

Smakar helt otroligt saftigt och gott!

  1. loppan skriver:

    HELT LJUVLIG BLOGG, LJUVLIGA RECEPT, SUPER!!!!TACK <3

  2. Fyyyy , jag delade på receptet fyra gånger
    men råkade ta original måttet för salt (dvs för TVÅ limpor när jag egentligen bakade en HALV!!)

    Bytte dessutom ut sylten och morötterna mot tinade hallon och quinoa.

    Det smakar typ trolldeg med en hint av sura hallon! Har nu gömt
    limpan så att ingen råkar äta av den , tills jag kommer på om det går att äta den med något som balanserar smaken.

  3. Hej, jag vet att detta inlägg är relativt gammalt men jag kommenterar ändå 🙂 Ett tips är att ”bröa” de smorda formarna med lite linfrön eller rågkross, blir jätte got och ser superfint ut!

  4. Mmm.. detta är numera personliga favoriten inom brödrecept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..