Bakpotatis med Laxröra

bakad_potatis_lax

Vill man snabbt röra ihop en enkel kvällsmåltid som tar minimalt med tid och inte kräver nåt pass så ska man satsa på bakpotatis med nån god röra! Röror och fyllningar går att variera i det oändliga! Själv tycker jag att fisk av alla de slag gör sig himla bra till just bakpotatis! Här har jag valt en varmrökt lax som jag rört ut med lite cremé fraiche, pressad citron, gräslök, salt & peppar! Röran kan förberedas på morgonen och det enda tidskrävande du behöver göra som i detta fallet till en söndagsmiddag är att slå på ugnen och packa in potatis i folie & skjuts in i ugnen. En timme senare är allting klart! Avnjutes med tända ljus, en klick smör först på potatisen, röran ovanpå och flingsalt vid sidan om ifall man vill bättra på sältan! Söndagar = vilodagar! Låt det så förbli! Kram på er och hoppas ni alla haft en mysig helg!

4 port
Det här behöver du :
4 stora bakpotatisar
ca 500 gram varmrökt lax
1 kruka gräslök
1½ dl cremé fraiche
½ pressad citron
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Slå in bakpotatisarna i aluminiumfolié och kör på 200 grader i ugn direkt på gallret ca 45-50 min. Känns med sticka så potatisen är helt genombakad. Rör ihop laxen med cremé fraiche, finhackad gräslök, pressad citron och smaka av med salt & peppar. Servera röran till varma bakpotatisar. Ljuvligt gott!!
* Du kan även köra bakpotatisarna i micron. Nagga dom med gaffel och kör på full effekt ca 10-15 min. Det blir tyvärr inte samma smak som de man kör i ugnen – dom blir mer bakade och de man kör i microvågsugn blir mer ”kokta”, men har man bråttom så går det absolut utmärkt så också!

röra_bakpotatis

Varmrökt lax, cremé fraiche, gräslök, pressad citron, salt & peppar! Gräslöken är fryst gräslök från sommarens skörd! Perfekt med kryddor från frysen bara att plocka fram vid behov.

bakpotatis_recept

Sååå otroligt enkelt men lyxigt gott! Serveras & ätes med tesked! 🙂

 1. Åh guuuud så gott!! Nu blev jag rejält hungrig..!

 2. Annsofi skriver:

  Hej!
  Kanonblogg, hämtar mycket inspiration härifrån – fyller ständigt på mitt receptblock med dina recept! Bakad potatis är perfekt fredagsmat, mycket mys med liten insats. Jag skippar folien, det blir bättre då, tycker jag.
  Kram Annsofi

 3. Lisbet skriver:

  hej å hå

  Roligt att hitta din blogg. Ska återvända senare. Titta gärna in och se vad vi gjort med cupcakes etc.

  Lisbet

 4. sofie skriver:

  Tack för tipset!! Har varit sugen på bakad potatis ett tag men inte kommit på någon bra röra!! Lax ska det va ju!!:)

 5. Bakpotatis gör jag i perioder men nu var det riktigt länge sedan sist så….. Jodå det blir nog en eller annan potatis väldigt snart =) Tack för tipset.

  Här har söndagen också varit vilodag med trevligt besök (som tog med sig nybakat fikabröd, tackar!) och därefter tid att läsa och bara ha det bra. Livet är gott!

  Trevlig vecka på er nere i öster.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..