Freedags-myyys!


Freedags-myys! Det är mysigt de! 😉


Fredagkvällen är för många avkoppling. Skön avkoppling som inte tar på krafterna för mycket, som inte kräver så stor arbetsinsats och som går att äta trots att man sitter djupt nersjunken i TV-soffan. Hos oss blev det lite vuxen-mys ikväll när barnen somnat! Ostbricka!! Sånt där gott allt-i-allo-plock.


Jag tycker inte om den här ”blixt-bilden” alls men jag orkade inte hålla på krångla med ljuskällor & extern blixt mitt i alltihopa. Men såhär såg vårt TV-bord ut tidigare ikväll iallafall.


Jag köpte hem två nya askar från Cantadou, den ena paprika/Chili, (ett säkert kort till maken) och vitlök/olivolja! Oj så gott! Den förstämnda var det verkligen hetta i! Nicke gillade den bäst!


Här kommer min favorit för kvällen! Marmeladen! Rabarber/Vanilj. Ja, inte bara den utan på ett kex tillsammans med en bit brieost så var denna marmelad helt outstanding!! Oj så gott! Denna kombination föll mig verkligen i smaken! Det tycker jag ni ska prova.

Kexen är produktprover från Carr´s som kom väl till pass denna kväll! De kom i två nya smaker, cheddar & rosmarin! Kexen är väldigt spröda och håller inte för att breda på, dom smular lätt sönder men den ena smaken var riktigt god! Nämligen cheddar! De smakade som kex till ostbricka ska göra tycker jag. Inte för salta heller och med god smak av cheddar! De andra kexen med rosmarin var ingen höjdare alls, de smakade FÖR mycket. För mycket för att vara ett kex till ostbricka iallafall! Har du en smakrik ost på detta kex så försvinner osten och det smakar bara rosmarin i munnen.


Brieost + en grönmögelost är en självklarhet på ostbrickan! En god grönmögelost är i första hand roquefort tycker jag, men den fick jag inte tag på idag. Även St Agur, gorgonzola, och kvibille är goda.


De här var en nyhet jag hittade när jag handlade idag! Ridderheims miniölkorv med vitlök. Eftersom jag tidigare provat många av deras produkter så hade jag faktiskt höga förväntningar! Men döm om min förvåning, jag tog en liten tugga och nej va äcklad jag blev… Det var stora bitar hårt segt fett innuti som gick att ”dra” ut… Sega i konsistensen med tjockt, mjukt skinn utanpå trots att de legat i kylen. Smaken var mjäkig & gammal på nåt sätt och inte alls kryddig och god. Vi har nog provat de flesta ölkorvar här hemma eftersom det är en stor favorit både hos Nicke och mig men dessa gick inte hem alls. Tyvärr…


De här däremot är ett måste för mig. Skrattande kon! Nicke avskyr den smöriga konsistensen på dom små ostkuberna, men inte jag! Jag kan nog säga att jag är uppfödd med dessa små färgglada paket sen barnsben då de fanns på borden när det var fest & gäster hemma. Det roligaste jag visste var att gå runt och skala dom åt alla som ville ha! Det tycker jag ju faktiskt än idag… Många varor som fanns när man var liten byter dom ju ofta förpackning på, men dom här har hållt sig 30 år nu snart!