ANNONS

Biffiga Biffar & Fetaostkräm

/

ostfyllda_biffar

Gokväll kära läsare… Det är inte mycket ork bakom dessa tangent-tryckningar ikväll, men tänkte ändå att jag skulle lägga upp lite recept + bilder från helgens mat! Har legat i feber och värsta förklyning nu i två dar och hoppas jag mår snäppet bättre imorgon! Ja, jag går i mannens fotspår, han låg däck förra veckan han…

Här har vi ett smarrigt recept på megastora biffar vi åt i helgen. Fyllda med cremé bonjour färskost, stekta i ugn. Serverade med ruccolasallad & fetaostkräm. Vädligt enkelt och otroligt gott!

5 stora biffar
Det här behöver du :
800 gram nötfärs
2 dl vatten
1 gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (rivna)
2 msk potatismjöl
salt & nymalen svartpeppar
1 förp cremé bonjour vitlök

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och forma smeten till 5-6 stora bollar. Gör en liten urgröpning i mitten och fyll med knappt en matsked färskost av valfri sort. Nyp ihop och forma till stora runda biffar. Osten kommer att göra att biffar ”spricker” upp i mitten på ovansidan i ugnen! Vi blandade lite med vitlök & tacosmak. Lägg upp på smort, ugnsfast fat och kör i ugnen på 180 grader ca 45-55 min. Se till så biffarna är helt genomstekta och inte är rosa, kör ytterliggare 5-10 min isåfall. Servera med sallad & fetaostkrämen.

biffar_recept

Det var otroligt gott!

fetaostkräm

Här har vi fetaostkrämen som jag tycker blir himla god med en liten skvätt kallpressad rapsolja i också. Bara att röra ihop så den bli mjuk & krämig i konsistensen.

Fetaostkräm :
1 förp Fontana Fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk kallpressad rapsolja
Salt & Grovmalen svartpeppar

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00