ANNONS

Ekologiska Snapsar

/

snaps

Igår gjorde vi en riktig mysmiddag fredagen till ära, jag hade varit ledig på dan och tid för förberedelse fanns det gott om! Maken va också hemma men genomförkyld och febrig så då får man passa på att lyxa till det lite tyckte vi! Till middag åt vi helstekt fläskfilé, potatisgratäng, gräddstuvad purjolök spetsad med wasabi, precis så som det smakaded på Guntorp när vi var där för två veckor sen och åt. Och över fläskfilén lät jag ringla en god tjock balsamicoreduktion som pricken över i:et! Ruccolasallad till! Vi passade på att smaka av vinet (varuprov med avsändare; Sydafrika) med Fairtrade-märkningen 0ch även dessa ekologiska snapsar (varuprover från Snälleröds). Det blev en mysig kväll på alla sätt. God mat, gott vin och goda snapsar. Dom gick verkligen hem fint hos maken! Det kan vara gott att ta EN snaps med lagom mellanrum under en hel kväll tycker jag, men ska jag hålla takten med maken då får man jädrans svälja fort!

ekologisk_snaps

Till maten tog vi varsin liten flaska! Bra snurr av det lilla måste jag säga… Det var Nicke som valde flaskorna! Gissa vilken jag fick? ”Mäskdrängens Akvavit” eller ”Jungfruns Brännvin”… Vi provsamakade dock varandras för att gämföra smakerna och ja, den svarta flaskan var nog mer till en karl måste jag säga! Extra festligt att det numera görs ekologiska snapsar, det känns sådär modernt liksom att nu även kunna snapsa ekologiskt! Jodå, vi somnade gott sen… 🙂
Det är familjen Berntson som numera driver ångbränneriet Snälleröd, som funnits sedan 1901! Tradition på hög nivå alltså!
Läs mer om deras snapsar & övriga sortiment här >>

Vinet då!
Vinet var gott utan beska tyckte jag. Fruktig smak och lätt bubbligt! Mycket gott till maten måste jag säga. Fast nu är jag ju ingen vinkännare alls, det borde kanske varit rött vin till denna middag är det säkert nån därute som tycker. Men som sagt, gott vitt vin va de allt!

helstekt_fläskfile

Och såhär såg våra tallrikar ut med potatisgratäng, helstekt fläskfilé toppad med en tjock balsamicoreduktion. Ruccolasallad & gräddstuvad purjolök, spetsad med wasabi. Ska lägga ut recept på den gräddstuvade purjolöken, spetsad med wasabi samt balsamicoreduktionen för sig så det blir lättare att hitta! Kram på er och ha nu en mysig lördagkväll!

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00