ANNONS

Gräddstuvad Purjolök över Öppen eld, spetsad med Spansk peppar

/

oppen_eld

Dessa bilder ni nu får se är nog en ganska ärlig spegling av vårt liv här ute i skogen på Öland! Här ute vid elden sitter vi OFTA! Sommar som vinter, vardag som helg! HÄR trivs vi som allra bäst, familjen Nilsson. Framför en öppen eld, ute i frisk luft och frihet! För mig blir dessa stunder mitt eget lilla ”norrland” på något vis… Utelivet, vildmarken, den öppna elden och smaken av mat lagat just utomhus! När vi sitter här ger det både fina minnen och absolut njutning på högsta nivå! Så alla ni där ute, när ni går på krogen på lördagkvällarna, ja då sitter jag här med min familj och njuter och jag är väldigt lycklig att min man och jag delar detta nöje på samma nivå! Barnen vet inte vad krogen är ännu och det är heller inget vi tänkt introducera dom i! Men koll på elden och allt som hör skogen till, de kan dom redan nu!! Så här har ni oss i vårt eget lilla esse! 🙂

skogen13

Inlägget om denna kvällsmat vid elden var en toppenhärlig avslutning på en lång eftermiddag i skogen för mig & barnen. Över stock o sten, våtmarker och taggbuskar har vi vandrat ett par timmar tillsammans! Väl hemma så blev det jubel då jag sa till dom ”Vi äter kvällsmaten vid grillen idag”! Lyckliga ungar och underbart höstväder!

skogen6

Köket är hemmets hjärta brukar det ju heta… Och det stämmer väl, men för oss så är denna plats också hemmets hjärta! 🙂

stekpanna

Det här är ett mästerverk i sig, tycker jag! Nickes nyrenoverade gjutjärnspanna. Anno 1970-nånting… Förmodligen en stekpanna som han ätit många skivor stekt falukorv från genom sina barndomsår.  Det enda som fanns kvar av detta fynd från gården var en rund rostig form utan handtag! Handtaget har han svarvat själv i ask & undra om det inte är en bit av Jolines förra cyckelram me där också…

spansk_peppar

Kvällens middag! Strimlad purjolök och torkad chili från förra årets skörd. Ja., vänta!… Det kommer mer…

stekpanna_grill

En rejäl klick smör krävs för att få denna gjutjärnspanna på riktigt bra humör! 🙂 Lägg ner chilin i smöret och låt smakerna få fräsa ihop!

oppen_eld

Fyll på med strimlad purjolök.

graddstuvad

Slå på grädde! Och som vanligt så är det fritt att välja fetthalt själv! I min kyl finns dock bara äkta vispgrädde!

mat_pa_grillen

Låt purjolöken få koka ihop med grädden och chilin. Grillad korv vid sidan om har visst tillkommit också! Undra om detta blir gott tro?

graddstuvad_purjolok

Efter en sisådär 20 min börjar gräddstuvningen tjockna och nu är det snart dags att avnjutas!

kryddor

Smaka av med vitpeppar & salt. Plocka bort chilin nu, eller tidigare, eller inte alls! Har du en tesked att smaka av med under tiden stuvningen småputtrar så håller du bra koll på hettan!

tortilla_pa_grillen

Värm på tortillabröd över glöden.

grillad_korv

Vik ihop tillsammans med korv och gräddstuvad purjolök, spetsad med spansk peppar! Jag lovar, det finns inte ord för hur gott detta är! Nåt recept på detta tillagat inomhus får ni inte, det får ni klura ut själva! Detta SKA avnjutas utomhus vid öppen eld… Då förstår ni va?!

19
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00