Omelett med Grönsaks-plock

omelett1

En supersnabb turbo-lunch är aldrig fel när man har en massa annat att pyssla men ändå måste få sig nåt i magen! Och gärna nyttig sådan! Omelett svänger man snabbt ihop på nån minut och här har jag rensat kylen på diverse grönsaker som börjar se trista ut. Apropå äggen i omelett. Något jag funderat på länge nu… Jag är grymt äcklad av den där vita sega bollen som kallas ”äggsnodd” som sitter fast i gulan, den är seg och hård och inget jag vill ha med i en omelett eller annat heller för den delen. Förr så var inte dessa ”snoddar” så synliga i äggen som dom är nu… Vad beror det på tro? Det är bra mycket kladdigare att hålla på nypa bort dom men jag blir helt manisk när jag knäckt ägget! Bort, bort, bort!! Det är ju visserligen bara en tråd av äggvita, men sååå äckligt… Vill inte ha med dom där slemmiga snoddarna… Så detta är alltså en omelett utan slemsnoddar! 🙂 Fler därute som är anti mot dessa?

Grundrecept omelett :
3 ägg (utan snoddar)
2 msk kallt vatten
Salt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Bara att vispa ihop lätt. Slå i het stekpanna och stek tills du är nöjd med konsistensen.

aggsnodd

Där är den!! Den lilla… Bort!!

omelett

Fin omelettsmet, jag steker den gärna på låg värme för jag vill inte ha nån bränd yta.

sallad

Lite plock av vad som fanns i kylen. Groddar, körsbärstomater och paprika. Groddarna blir väl inte så goda att lägga på omeletten i stekpannan så dom tar jag vid sidan om.

grundrecept_omelett

Halva omeletten med grönsaker. När du är nöjd med konsistensen, vik över ena halvan och ”tippa” av omeletten på en tallrik.

gronsaksomelett

Gott!!

 1. Rebecka skriver:

  I min familj kallar vi det för ”älsk” och vi tar alltid bort den. Knäcker ägget i en kopp och fiskar upp ”älsken” med en sked. Ganska lätt!

  Äter aldrig kockt ägg 😛

  Trevligt o höra att man inte var ensam om denna ”idé” 😛

  Tack för en trevlig blogg!

 2. Voffsan skriver:

  Hej! Böngroddar är absolut jättegott att steka i olja. Det ska vara lite finstrimlad salladslök och lite lite färsk ingefära. Asiatisk rätt som min mor brukade laga till mig ; o )

  Tack för din underbara blogg!

 3. Emma skriver:

  Haha, jag brukar också ta bort den där snodden. Oftast jagar jag runt den i bunken med en liten sked, inte det lättaste att få upp den! 😉

 4. Johanna skriver:

  Tycker inte heller om äggsnodden… Inte för att den är äcklig så men lite segare än jag vill ha den…

  Men jag tycker nog att den var ÄNNU större på de ägg som kom från våra egna hönor.

  Har fått för mig att det hänger ihop med tjocka hårda skal och välmående hönor..

 5. Hej

  Tänk att det finns fler som mig 🙂
  Trodde att jag var ensam om min mani med att ta bort den där äckliga snodden. Min man blir galen på mig när han ser att jag jagar den lilla jäkeln!
  Underbara bilder och recept som vanligt här!

  Trevlig helg!

  Kram Wojtan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..