ANNONS

Omelett med Grönsaks-plock

/

omelett1

En supersnabb turbo-lunch är aldrig fel när man har en massa annat att pyssla men ändå måste få sig nåt i magen! Och gärna nyttig sådan! Omelett svänger man snabbt ihop på nån minut och här har jag rensat kylen på diverse grönsaker som börjar se trista ut. Apropå äggen i omelett. Något jag funderat på länge nu… Jag är grymt äcklad av den där vita sega bollen som kallas ”äggsnodd” som sitter fast i gulan, den är seg och hård och inget jag vill ha med i en omelett eller annat heller för den delen. Förr så var inte dessa ”snoddar” så synliga i äggen som dom är nu… Vad beror det på tro? Det är bra mycket kladdigare att hålla på nypa bort dom men jag blir helt manisk när jag knäckt ägget! Bort, bort, bort!! Det är ju visserligen bara en tråd av äggvita, men sååå äckligt… Vill inte ha med dom där slemmiga snoddarna… Så detta är alltså en omelett utan slemsnoddar! 🙂 Fler därute som är anti mot dessa?

Grundrecept omelett :
3 ägg (utan snoddar)
2 msk kallt vatten
Salt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Bara att vispa ihop lätt. Slå i het stekpanna och stek tills du är nöjd med konsistensen.

aggsnodd

Där är den!! Den lilla… Bort!!

omelett

Fin omelettsmet, jag steker den gärna på låg värme för jag vill inte ha nån bränd yta.

sallad

Lite plock av vad som fanns i kylen. Groddar, körsbärstomater och paprika. Groddarna blir väl inte så goda att lägga på omeletten i stekpannan så dom tar jag vid sidan om.

grundrecept_omelett

Halva omeletten med grönsaker. När du är nöjd med konsistensen, vik över ena halvan och ”tippa” av omeletten på en tallrik.

gronsaksomelett

Gott!!

31
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00