Fairtrade bland vinhyllorna

lindemans_vin

Detta vita vin kom ut i handeln i början av september. Är det nån där ute som provat redan kanske?

Flaskans nummer : 73199 & pris : 67kr för 750ml kommer från Sydafrika. Ett fruktigt vin med härlig sötma utan beskhet! Eftersom vi svenskar numera dricker allt mer vin odlat från bl a. sydafrika har det nu uppmärksammats hur arbetsförhållandena ser ut! De som arbetar med  vinodling, många yngre människor & de med väldigt låg levandsstandard har nu fått bättre villkor tack vare fairtrade märkningen! Ett rättvisemärke som ger arbetarna bättre ekonomi och större möjligheter till hälsovård & skola. Tummen upp säger jag! Jag är absolut ingen vinkännare för fem öre, eller vinälskare för den delen heller. Men skulle jag köpa hem vin för en fest eller dyl hade jag absolut satsat på ett vin märkt med ”fairtrade”-märket!

  1. Hej. Jättebra att du skriver om Fairtrade. Det finns massor av bra produkter med den märkningen, kul att det kommit viner också.

    Har tyvärr inte hunnit testa några än, dricker för lite 😉
    Men ett KRAVmärkt rödvin har jag testat i sommar, Ecologica. Riktigt gott, men är heller ingen kännare, så jag ska inte svänga mig med några vinprovartermer:)
    Ha en trevlig lördagkväll

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..