Quorn Lasagne

quorn_lasagne

Fick ett par varucheckar på olika Quornprodukter för en tid sen! Allt ifrån färs, filéer, bitar och som här lasagne! I frysen ligger två påsar quornbitar som jag har tänkt göra burritos av i tortillabröd. Men idag till lunch tog jag upp lasagnen till mig och Nicke att dela på! Är alltid lite skeptiskt till såna här ”värma-i-micron-rätter” så jag slog på ugnen och tänkte att det blir nog bättre så! 200 grader i 45 min för en ynka liten pytteform… Jaja…

Mmm… Jag är väl inte helt överväldigt förstås. Lasagne för mig är en krämig variant med mycket fyllning av färs och bechamelsås! Och lasagneplattorna ska inte va svampiga utan fortfarande ha lite tuggmotstånd! Allt detta saknade den här rätten…

Bechamelsåsen måste dom ha missat i receptet, för det var mer en känsla av överkokt pasta med vattnig köttfärssås med en konstigt bismak av gamla konserverade tomater… Quornfärsen är dock vädligt lik fläskfärsen i konsistens och smak, men då kan jag lika gärna använda vanlig färs och inte svampfärs! Maken tyckte den var helt okej, ”den smakar ju inte hemmagjord lasagne liksom, men sånt som man får på ett billigt lunchställe typ”! Jag är glad jag gjorde en sallad till som fick mätta lite mer!

quorn

Qourn, tillhör skaran av livsmedel som jag aldrig plockar ner i kundvagnen…
Och kommer nog inte att göra i framtiden heller!

rakostsallad

En mustig råkostsallad är alltid gott till lasagne!
Blandadsallad + rivna morötter + groddar!

  1. Sandra skriver:

    Mm, det där lät ju riktigt gott! Men jag håller mig nog till köttfärsen 😉

  2. vad synd att quorn inte gick hem – men jag tror att du kommer vara mer positiv till råvaran än de färdiglagade, det är aldrig gott ju… Både av miljö-, hälso- och djurhänsyn är ju vegetariskt ett bra val ibland, jag lagar gärna lasagne (från grunden) men med quornfärs istället, tycker det smakar likadant och är mycket mer hälsosamt! Hoppas du ger den riktiga quornfärsen en chans också, och quornbitarna är väldigt goda som burrito eller i en sweet and sour med ris! 🙂

  3. quorn som man brukar kunna göra ganska gott. synd att den inte var någon höjdare.

  4. Det är ju perfekt en dag som denna – Vegetariska dagen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..