Pepprig Kycklinggryta med krämig Tomatsås


Kycklinggrytor gillar vi här hemma! Grytor i alla former dessutom älskar jag att tillaga och idag kom lusten att laga mat tillbaka, börjar känna mig lite bättre nu! En kryddig kycklinggryta med massa peppar och god tomatsmak är precis vad man behöver för att få igång smaklökarna igen! 🙂

Det här behöver du :
Ca 800 gram innelårfilé av kyckling (alt. bröstfilé)
Smör + olja till stekning (jag använde kallpressad rapsolja)
2 msk paprikapulver (mild)
2 krm nymalen svartpeppar
2 krm nymalen grönpeppar
2 krm nymalen rosépeppar
1 krm nymalen vitpeppar
Dosera efter tycke och smak…

Sås :
4 schalottenlök
1 liten burk cremé fraiche
2 dl mutti tomatsås
3-4 dl mjölk
1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :


Bryn kycklingbitarna hela som dom är i en het stekpanna med lite smör o. olja. Pudra över paprikapulvret & peppra på! Kycklingbitarna ska bara få fin färg. Lägg åt sidan sålänge. Diska INTE ur stekpannan nu! Finhacka schalottenlök och fräs i skyn som blev från kycklingen. Rör ner en burk cremé fraiche. Tillsätt tomatsåsen och mjölken. Låt allt få koka upp ordentligt. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt småputtra ca 10-15 min. Finhacka persilja och strössla över på slutet. Smaka av med salt, peppar och ev. mer paprikapulver. Red ev. av såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten.


Puttrande kycklinggryta doftar härligt!!


Muttis tomatsås med basilika är riktigt god och fyllig i smaken till framförallt pizza med också i grytor!


Persilja! Massor av persilja rundar av smaken fint!


Låt persilja bara koka med nån minut, sen är det klart för servering!


Njut av god mat!