Hästtårta

hästtårta

Imorgon 19:e september fyller vår älskade Joline 7år!! Självklart tårta och självklart ett önskat tema som alla tidigare år… Alltifrån grodtårta, fjärilstårta, godistårta, prinsesstårta & spöktårta, och i år är det HÄST! Denna tårtan ska me till ridskolan imorgon för hon vill bjuda alla kompisar i sin ridgrupp såklart! Och ytterliggare en häst står på lut, men är ännu ej dekorerad. Jag återkommer med bild på den i samma inlägg imorgon! 🙂 Ha en trevlig helg nu allihopa!

Det här behöver du :
3 bottnar vanlig rulltårta

Lager 1 :
1 stor mosad banan
1 dl marsankräm
Lager 2 :
½ dl jordgubbssylt
1 dl vispgrädde
Täcklager :
2-3 dl Chokladmousse
En liten sats dumleganasch till att spritsa manen + munnen
Godis till grimma, öga & näsborre

Dumleganache (halv sats) :
1½ dl vispgrädde
½ påse dumlekolor

GÖR SÅHÄR :
Värm grädden i en kastrull. Slå den varma grädden över dumlegodisarna! Låt kallna i kylskåp över natten. Ta ut dagen efter och vispa med elvisp. Spritsa! 🙂

mall_hästtårta

Skissade ut en mall på bakplåtspapper för att tårtan skulle passa själva serveringsfatet! Örat på hästen skar jag ut av den lilla biten under hakan. Inte alls så krångligt som jag hade föreställt mig när hon önskade sig en HÄSTTÅRTA! Men ni behöver inte bli imponerade av mina fyllningar i tårtan. Jag är absolut ingen avancerad tårtmakare alls! No way! Banan, jordgubbssylt, vaniljkräm och grädde där går min gräns, mer kan jag inte! 🙂 Jag hoppas den blir god iallafall!

joline_7ar_02

uppdaterat 21/9 : Och här har vi den andra hästtårtan som fick stå till förfogande under släktkalaset! 🙂

Fler tårtor :

kryddburken00004064
 
width=121
 
kryddburken0000170

Pinocchiotårta, swarzwaldtårta & fjärilstårta.

kryddburken0000479
 
kryddburken0000655
 
kryddburken0000122
 
marangtarta

Godistårta, zuleikatårta, blåbärsmarängtårta & Chokladmarängtårta.
klicka på bilderna för att komma till recepten.

  1. Underbar tårta! Måste bara säga att jag först tyckte det såg ut som blodpudding, HAHA! Det skulle i och för sig mina barn gillat det med 🙂

  2. Hannah skriver:

    Herregud vilken fantastisk skapelse! 🙂 Och grattis!

  3. Guuud vilken härlig tårta! Grattis stora Joline!

    Kram

  4. Vad fin den var! grattis till födelsedagsbarnet! min lilla tjej fyllde den 18.e och jag gjorde ett försök till nassetårta. den liknade mer en rosa kanin, men hon var överlycklig 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..