ANNONS

Barnens Bästa – Köttfärssås med morötter!

/
köttfärssås

När barnen själv fick bestämma idag blev det spagetti & köttfärssås som enhälligt förslag! Om jag inte själv hade bestämt många av middagarna i det här huset hade denna matblogg varit väldigt rik på just köttfärssås-recept kan jag lova! Men det är ju tur att det är en rätt som är så pass lätt att variera och även kunna smyga in en massa nyttigheter i utan att det ska petas i maten! Så jag tycker vi slår ett slag för köttfärssåsen!

Bidra med ditt absolut BÄSTA recept på köttfärssås! Lämna hela receptet eller en receptskiss här i kommentarsfältet så kan fler få glädje av det! Blir det många varianter så lovar jag att göra en sammanställning och åter publicera i ett separat inlägg!

Recept på köttfärssås kan man aldrig få för mycket av! 🙂

Det här behöver du :
500 gram nötfärs
1 gul lök
3 morötter
½ liten rotselleri
8 dl kycklingbuljong (egen eller tärning + vatten)
3 msk tomatpuré
1 msk torkad pizzakrydda (oregano + basilika)
1 dl mjölk alt. gräddmjölk
1-2 tsk Maizenamjöl
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR :


Bryn färsen i stekpanna med lite smör. Finhacka löken.

Riv morötterna och rotsellerin grovt. Lägg ner i stekpannan när färsen är brynt. Slå på buljongen. Tillsätt tomatpurén och pizzakryddan. Låt köttfärssåsen småkoka på låg värme ca 30 min. Red av med maizenamjöl utrört i mjölken. Smaka av med salt och vitpeppar.

Pasta Bolognese


recept_kottfarssas

Skolans Köttfärsås


kryddburken0000470
22
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00