ANNONS

Kryddburkens köttgryta – EDWIN!

/

köttgryta_recept

Jag har hittat en smaksättning till mina köttgrytor som bara är helt oemotståndlig! Eller hittat och hittat, jag är bara inne i vissa perioder ibland! Ett tag kunde jag inte laga köttgrytor utan balsamvinäger eller rött vin, dom favoritgrytorna höll i sig länge!  Nu är det Edwin jag inte kan vara utan! Edvin är perfekt till fläskkött, allt fläskkött verkligen gifter sig med Edvin när dom möts! Ni måste prova! Har haft Johnny på besök ett tag också men nä, Edwin är snäppet bättre! Självklart är det senap jag pratar om! Seså, bjud nu hem lite vänner eller överraska familjen med en rykande god ”Edwin”, hälsa från mig! 😉 
 
Det här behöver du :

1 kg fläskkött (jag använde benfria kotletter som jag skar ner i grytbitar)
1 gul lök
1 röd paprika
2 msk Edwins senap
1 burk hela konserverade plommontomater
1 burk finkrossade tomater (Mutti)
5 dl hönsbuljong
2 tsk torkad persilja
400 gram färska champinjoner
1½ dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Skär köttet i grytbitar. Fräs på i stekpanna på hög värme så bitarna får fin gyllenbrun färg. Stek bara lite åt gången och lägg åt sidan sålänge. För mycket kallt kött i grytan sänker värmen och köttet blir inte brynt, utan kokt! Finhacka lök och paprika och lägg ner i grytan tillsammans med köttet. Klicka i senapen och låt det få fräsa ihop någon minut så allt kött tar ordentlig smak! Slå på tomatburkarna, buljongen samt persilja. Sänk värmen på grytan och låt den småputtra ca 45 min. Tillsätt champinjonerna och runda av med grädden precis på slutet. Smaka av med salt & peppar. 

köttgryta_med_tomat

Hade från början tänkt att bara använda en burk konserverade tomater. Nämligen dessa hela plommontomater Galetto som är grymt goda i grytor, och sen fylla på med resten av färska tomater… Men när jag stod och skar upp dom försvann bitarna en efter en från skärbrädan av små hungriga fingrar så jag tog en extra burk, fast nu Muttis finkrossade tomater! Det ångrar jag faktiskt inte!

senap

Här har vi hela hemligheten! Edwin!

gryta_recept

Nu är vi en bit på väg med en god puttrande gryta och det doftar härligt i hela köket! Varma ångor från tomat och senap i en härlig kombination.

fläskkött

Smaklig måltid blev det absolut! Här serverat med basmatiris och broccoli.

14
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00