ANNONS

Fläskfilégryta med Svamp, Timjan, Citron & Vitlök

/

fläskfilegryta

En mustig köttgryta i regnrusket kanske? Grytor med fläskfilé går snabbt att tillaga för att få ett mört kött. Till skillnad mot nötkött som ska långkoka för att bli riktigt mört är det här en köttgryta som kräver minimalt med tid. Och med svamp, timjan, citron och vitlök blir det en rejäl smak av hösten återigen! 🙂 Timjan är en färsk örtkrydda som jag i första hand älskar till renskavspannor, men i en mustig höstgryta med fläskfilé gör den verkligen susen också!

Det här behöver du :
1 fläskfilé
1 gul lök
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl köttbuljong, egen eller med tärning
2 msk svartvinbärsgelé
300 g färska valfri svamp (jag använde champinjoner)
1 kruka färsk timjan
2 dl grädde
1 citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i 1½ cm tjocka skivor. Bryn skivorna snabbt i het stekpanna så de får fin färg. Lägg åt sidan. Finhacka lök, paprika och vitlök. Fräs på i stekpanna i en klick smör. Slå på buljongen. Klicka i några matskedar svartvinbärsgelé. Dela champinjonerna och lägg i dem också. Finhacka timjan och tillsätt tillsammans med grädden. Pressa i citron efter tycke och smak. Lägg ner filéskivorna i grytan. Låt småputtra på låg värme ca 15 min. Smaka av med salt & peppar. Servera med potatis och en grönsallad.

recept_gryta

Lite ingredienser till en mustig god höstgryta!

recept_fläskfile

Jag fullkomligt älskar min ”lilla” stekgryta från IKEA senior… Den passar till allt! Långkok gör jag i den ”stora” senior! Men detta är min absoluta ”vardags-gryta”!

köttgryta

Middagen är serverad! Kan det bli mer ljuvligt när regnet vräker ner utanför köksfönstret och mannen nyss kommit hem med 200 värmeljus från ikea!? 😉

fläskfile

Smaklig höst!

21
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00