ANNONS

Höstkyckling, allt-i-ett

/

kyckling_allt_i_ett

Jag längtar efter hösten nu! Hösten och skördefesten här på ön är otroligt mysig! Här har jag gjort en fredagsmiddag med ”kyckling-allt-i-ett”! Massor med goda färger, höstlikt och sååå gott! Potatis, morötter, olika sorters lök, kvisttomater, paprika, majs, citron… Det här måste ni laga, det är otroligt gott och en liten försmak av hösten dessutom!

4 – 6 port
Det här behöver du :
4 kycklingfiléer
Salt & peppar

2 stora potatisar
1 färsk majskolv
1 gul paprika
3 morötter
1 kvist körsbärstomater
5 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd lök
1 schalottenlök
½ purjolök
1 citron
Olivolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Bryn kycklingfiléerna i stekpanna bara så att de får fin färg. Krydda med salt & peppar. Tvätta potatisarna, skala morötterna och skölj grönsakerna. Skär potatisen i klyftor. Skär majskolven i bitar. Skär paprika i bitar. Slanta morötterna ca 1,5cm tjocka. Skala all lök och skär grovt. Vitlöksklyftorna kan vara hela. Lägg ner allt i en ugnsfast form tillsammans med kycklingen. Skär citronen i skivor och lägg på sist av allt. Ringla över olivolja. Salta & peppra. Kör ca 45-50 min i ugnen i 200 grader tills potatisen och morötterna är helt klara. Stick i en termomter i den tjockaste kycklingfilén. Plocka ut filéerna när termometern visar 72 grader. Svep in i folié och låt vila medan resten i ugnen körs klart! Lägg över ugnsfolié om det börjar bli lite bränt. Skär upp kyckligen i skivor, servera tillsammans med rotfrukterna och grönsakerna. Ringla över lite crema balsamico! Njut! 🙂

skordefest

Det blev lite allt möjligt av vad som fanns i kylen! Härligt med en allt-i-ett rätt
som ”lagar sig själv” en fredag! 🙂

kyckling_rotsaker_i_ugn

Höstfärger…

rostade_gronsaker

Ljuvlig blandning av allt gott!

allt-i-ett

Färdig för ugnen!

recept_kyckling_i_ugn

Smaklig måltid!

27
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00