Höstkyckling, allt-i-ett


Jag längtar efter hösten nu! Hösten och

skördefesten

här på ön är otroligt mysig! Här har jag gjort en fredagsmiddag med ”kyckling-allt-i-ett”! Massor med goda färger, höstlikt och sååå gott! Potatis, morötter, olika sorters lök, kvisttomater, paprika, majs, citron… Det här måste ni laga, det är otroligt gott och en liten försmak av hösten dessutom!

4 – 6 port
Det här behöver du :
4 kycklingfiléer
Salt & peppar

2 stora potatisar
1 färsk majskolv
1 gul paprika
3 morötter
1 kvist körsbärstomater
5 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd lök
1 schalottenlök
½ purjolök
1 citron
Olivolja
Flingsalt
Nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :


Bryn kycklingfiléerna i stekpanna bara så att de får fin färg. Krydda med salt & peppar.Tvätta potatisarna, skala morötterna och skölj grönsakerna. Skär potatisen i klyftor. Skär majskolven i bitar. Skär paprika i bitar. Slanta morötterna ca 1,5cm tjocka. Skala all lök och skär grovt. Vitlöksklyftorna kan vara hela. Lägg ner allt i en ugnsfast form tillsammans med kycklingen. Skär citronen i skivor och lägg på sist av allt. Ringla över olivolja. Salta & peppra. Kör ca 45-50 min i ugnen i 200 grader tills potatisen och morötterna är helt klara.

Stick i en termomter i den tjockaste kycklingfilén. Plocka ut filéerna när termometern visar 72 grader. Svep in i folié och låt vila medan resten i ugnen körs klart! Lägg över ugnsfolié om det börjar bli lite bränt. Skär upp kyckligen i skivor, servera tillsammans med rotfrukterna och grönsakerna. Ringla över lite crema balsamico! Njut! 🙂


Det blev lite allt möjligt av vad som fanns i kylen! Härligt med en allt-i-ett rätt


som ”lagar sig själv” en fredag! 🙂


Höstfärger…


Ljuvlig blandning av allt gott!


Färdig för ugnen!


Smaklig måltid!

27
0

Shepherd´s Pie (Fåraherdens paj)


Fåraherdens paj är en gammal irländsk rätt med lök & tomatgratinerad lammfärs under potatismostäcke! Det är gott som sjutton och finns nog ett antal varianter på detta recept också! Jag hade nu ingen lammfärs, dock överbliven köttfärsås och då passar detta bra! Potatismoset ska du aboslut göra själv till denna rätt, det blir riktigt gott med äggulorna i moset som sedan får gratineras till spröda toppar i ugnen. Jag har valt att inte täcka formen helt med mos utan istället har jag ett bottenlager och spritsat mos runtom kanterna! Lite snyggare! 🙂

Det här behöver du :
1 liter färdig köttfärssås
1 kg potatis, gärna vinterpotatis
2 äggulor
Ljummen mjölk
Finriven muskotnöt
Vitpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stöt potatisen med en rotfuktsstöt. Tällsätt äggulorna, lite ljummen mjölk, börja med ca 1 dl, fyll på mer om det behövs. Stöt till lagom konsistens. Krydda och smaka av! Smörj en ugnsfast form. Täck botten med ett lager potatismos ca 2 cm. Bred ut köttfärssåsen ovanpå. Spritsa ut resterande mos runt kanterna. Gratinera i ca 25 min i 225 grader.


Smörj en ugnsfast form och bred ut ett lager potatismos. Bred ut köttfärsåsen ovanpå.


Spritsa ut resten av potatismoset runtom kanterna.


Grädda i ca 25 min i 225 grader.


Smaklig Måltid!

17
0

Nya tacokryddor från Santa Maria


Härligt, idag kom det lite nya kryddmixer från

Santa Maria

. Tacomixer som inte alls verkar tokiga! Taco Spice Mix till

FISK

till exempel, med lime & chili! Helt underbart ju, skulle passat bra till gårdagens inlägg med min

tacofisk

. Och så har vi

Explosion – extra hot

! Den tillhör mannen direkt känner jag! 🙂

Mexican garden

däremot, låter spännande med en massa örtkryddor. Basilika, korinader, persilja, mynta & chili! Den ser jag fram emot att prova! Återkommer med smakbetyg!

Läs fler inlägg om Santa Marias kryddmixer :
Sortiment Red Fushion

10
1