Shepherd´s Pie (Fåraherdens paj)


Fåraherdens paj är en gammal irländsk rätt med lök & tomatgratinerad lammfärs under potatismostäcke! Det är gott som sjutton och finns nog ett antal varianter på detta recept också! Jag hade nu ingen lammfärs, dock överbliven köttfärsås och då passar detta bra! Potatismoset ska du aboslut göra själv till denna rätt, det blir riktigt gott med äggulorna i moset som sedan får gratineras till spröda toppar i ugnen. Jag har valt att inte täcka formen helt med mos utan istället har jag ett bottenlager och spritsat mos runtom kanterna! Lite snyggare! 🙂

Det här behöver du :
1 liter färdig köttfärssås
1 kg potatis, gärna vinterpotatis
2 äggulor
Ljummen mjölk
Finriven muskotnöt
Vitpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stöt potatisen med en rotfuktsstöt. Tällsätt äggulorna, lite ljummen mjölk, börja med ca 1 dl, fyll på mer om det behövs. Stöt till lagom konsistens. Krydda och smaka av! Smörj en ugnsfast form. Täck botten med ett lager potatismos ca 2 cm. Bred ut köttfärssåsen ovanpå. Spritsa ut resterande mos runt kanterna. Gratinera i ca 25 min i 225 grader.


Smörj en ugnsfast form och bred ut ett lager potatismos. Bred ut köttfärsåsen ovanpå.


Spritsa ut resten av potatismoset runtom kanterna.


Grädda i ca 25 min i 225 grader.


Smaklig Måltid!

17
0

Nya tacokryddor från Santa Maria


Härligt, idag kom det lite nya kryddmixer från

Santa Maria

. Tacomixer som inte alls verkar tokiga! Taco Spice Mix till

FISK

till exempel, med lime & chili! Helt underbart ju, skulle passat bra till gårdagens inlägg med min

tacofisk

. Och så har vi

Explosion – extra hot

! Den tillhör mannen direkt känner jag! 🙂

Mexican garden

däremot, låter spännande med en massa örtkryddor. Basilika, korinader, persilja, mynta & chili! Den ser jag fram emot att prova! Återkommer med smakbetyg!

Läs fler inlägg om Santa Marias kryddmixer :
Sortiment Red Fushion

10
1

Tacofisk med Ostgratinerat Nachotäcke


Dagens middag! Tacofisk med ostgratinerat nachotäcke! Det här blev himla gott och så blev vi av med lite rester från kylskåpet efter helgen också! Perfekt! Variera mängden tacosås efter smak och tycke, använd de färdiga på glasburk eller gör din egen tomatsalsa. Allt beroende på hur mycket tid du har såklart! Det här var gott, så det tycker jag ni ska prova om ni inte gjort det innan! Barnen får nånting i skolan som heter sjörövarfisk, det ska jag forska lite mer i nästa gång det står fisk på menyn.

Det här behöver du :
1 pkt fryst torskblock (400 gram)
1 burk tacosås mild
1 näven nacochips
½ dl riven ost
1 msk pressad citronsaft
grillkrydda

GÖR SÅHÄR :
Skär torsken i ca 1 cm tjocka skivor. Fyll en ugnsfast smord form. Häll på tacosåsen, smula över nachochipsen, toppa med riven ost. Pressa över citron och avsluta med lite grillkrydda. Grädda i ca 30 min i 175 grader.


Jag köper ofta fryst torskfilé från ”Hemköps Nyttiga” sortiment. Perfekt snabbmat!


Slå på tacosåsen på torsken. Valfri styrka såklart, men jag använde en burk med mild tacosås för barnens skull. Tacosåsen blir ändå lite starkare när den blir varm!


Nachochips blir ett gott knaprigt täcke ovanpå fisken.


Riven ost av valfri sort, här blev det goudaost!


Fisken är klar efter ca 25-30 min i ugnen! Under tiden kokar du riset och förbereder grönsakerna.


Woilaa! Middagen är serverad. Enkel middag av div kylskåpsrensning från helgen! 🙂

12
0