ANNONS

Shepherd´s Pie (Fåraherdens paj)

/

recept_shepherds_pie

Fåraherdens paj är en gammal irländsk rätt med lök & tomatgratinerad lammfärs under potatismostäcke! Det är gott som sjutton och finns nog ett antal varianter på detta recept också! Jag hade nu ingen lammfärs, dock överbliven köttfärsås och då passar detta bra! Potatismoset ska du aboslut göra själv till denna rätt, det blir riktigt gott med äggulorna i moset som sedan får gratineras till spröda toppar i ugnen. Jag har valt att inte täcka formen helt med mos utan istället har jag ett bottenlager och spritsat mos runtom kanterna! Lite snyggare! 🙂

Det här behöver du : 
1 liter färdig köttfärssås
1 kg potatis, gärna vinterpotatis
2 äggulor
Ljummen mjölk
Finriven muskotnöt
Vitpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR :
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och stöt potatisen med en rotfuktsstöt. Tällsätt äggulorna, lite ljummen mjölk, börja med ca 1 dl, fyll på mer om det behövs. Stöt till lagom konsistens. Krydda och smaka av! Smörj en ugnsfast form. Täck botten med ett lager potatismos ca 2 cm. Bred ut köttfärssåsen ovanpå. Spritsa ut resterande mos runt kanterna. Gratinera i ca 25 min i 225 grader.

kottfarslada

Smörj en ugnsfast form och bred ut ett lager potatismos. Bred ut köttfärsåsen ovanpå.

kottfarsgratang

Spritsa ut resten av potatismoset runtom kanterna.

potatismos

Grädda i ca 25 min i 225 grader.

shepherds_pie

Smaklig Måltid!

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00