ANNONS

Ugnsbakad Falukorv med Purjolök & Osttäcke

/

ugnsbakad_falukorv

Hej allihopa! Nu är jag hemma från jobbet igen! Här kommer ett turborecept som jag i all hast slängde ihop igår när jag skulle bjuda svärmor på lunch! Hon tycker om rejäl mat till lunch så det här va vad jag hittade i kylskåpet! En falukorv från Hemköp som förra veckan kostade endast 1kr kom nu väl till pass. Om man har bonuskort på Hemköp och handlar för minst 300kr kan man köpa en utvald vara för just 1kr, och det brukar jag göra! Det är alltid lite spännande att kolla bladet varje vecka vad det är för vara som kostar 1kr! Denna vecka var det Bravo juice, men det dricker vi inte så jag hoppade den.

Men åter till detta recept! En bit falukorv, 800gram. En halv purjolök, en minimal bit gul paprika, Johnnys senap, ketchup, en skvätt grädde och riven prästost! Hade ett par bakpotatisar och några färskpotatisar kvar också som jag kokade mos av och hon blev mer än nöjd över min middags-bjudning i all hast! Det var faktiskt riktigt gott! Och kvällsmat till Nicke & Joline blev det också, perfekt när jag jobbar. Visst är det något speciellt med falukorv i ugn och hemgjort potatismos, det är vansinnigt gott ibland alltså!!

4-6 port
Det här behöver du :
800 gram falukorv
½ purjolök
½ gul paprika
Johnnys senap
Ketchup
2 dl grädde
2 dl riven ost
Paprikapulver
Grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Skär upp falukorven i skivor och lägg i en smord ugnsfast form. Finhacka purjolök och paprika och strö över. Ringla över senap och ketchup i önskad mängd. Slå på grädden och den rivna osten. Toppa med paprikapulver & några varv med svartpepparkvarnen. In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min. Här serverat med hemgjort potatismos, rivna morötter och majs!

recept_falukorv

Det ser ju inte mycket ut för världen detta, men det blev nåt otroligt gott!!

falukorv_recept

Färdig på ca 20 min. Under tiden kokade jag potatisen till moset. Skiva potatisen i tunnare skivor så blir den färdig fortare! Fram med elvisp och degkrokar, slå på mjölk som du ljummat i en mugg i micron. En rejäl klick smör. Massa vitpeppar och så salt, sen full fart på krokarna en stund! Färdigt! 🙂

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00