ANNONS

Minestronesoppa

/

minestronesoppa

Jag tror att det här är världens enklaste soppa! Minestrone på mitt vis! Jag kokar soppan med torkade kryddor eftersom jag gör den året runt. Men har du färska kryddor såhär i säsong så ersätt med dessa om du vill. Både stora och små här hemma är stormförtjusta i denna soppa! På mindre än 20 min har du en god mustig lunch/middag som står på bordet, och dubblerar du receptet så har du färdig lunch bara att värma för kommande dagar! Soppa är en underskattad måltid och tar absolut inte längre tid än att göra spagetti & köttfärssås eller steka falukorv och koka makaroner! Självklart ska du ta dig fria händer att laborera med receptet, har du ingen morot hemma så skippa, har du bara grön paprika så ta den istället. Och har du inte tunn spagetti så ta makaroner, eller fullkornsmakaroner. Bara att anpassa pastans koktid därefter! Prova det här, jag lovar ni kommer älska denna soppa! 😀

6 port
Det här behöver du :
1 msk olivolja
1 schalottenlök
1 stor morot
½ röd paprika
½ gul paprika
1 hel vitlöksklyfta
2 lagerblad
1 msk oregano
1 msk persilja
1 krm nystött svartpeppar
1 burk Mutti finkrossade tomater
1 liter kycklingbuljong
2 dl okokt tunn spagetti (Capelli) el. minestronepasta
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken och hetta upp en djup kastrull med olivolja. Fräs schalottenlöken lätt, den ska inte bli bränd, bara genomskinlig. Tillsätt kryddorna; lagerblad, vitlöksklyftan, oregano, persilja och svartpeppar. Låt kryddorna få svettas ihop med löken ca 1 min. Slå på tomatkrossen och kycklingbuljongen. Finhacka morot och paprika och tillsätt i soppan. Låt allt få puttra ihop ca 10 min. Tillsätt pastan och ta kastrullen från värmen. Låt stå med locket på ca 5 min, mer behövs inte för att pastan ska bli färdig. Plocka upp vitlöksklyftan och lagerbladen. Smaka av nu när soppan och alla smaker har satt sig. Tillsätt ev mer salt & peppar om det behövs. Har du inte egen kycklingbuljong så ersätt med 1 buljongtäring + 1 liter vatten. Servera soppan med grovt bröd, crostini eller bara som den är! Håller sig i kylskåpet 3 dagar.

recept_tomatsoppa

Riktigt värmande god höstsoppa! Barnens favorit helt klart!

minestronepasta

Hittade denna pasta på Citygross för en tid sedan. Tunna, supertunna spagetti som knappt behöver nån koktid alls. Bara värmas i soppan några minuter! Helt perfekt för en matig soppa för hela familjen! Och du har middagsmat färdig på mindre än 20 min. Passa på att göra en rejäl sats. Dubblera receptet gånger flera, det fungerar fint!

Fler enkla snabba sopprecept :
Cowboysoppa med klimp

kryddburken0000535
 

Champinjonsoppa

kryddburken0000518

Kycklingsoppa med nudlar

kryddburken0000291

Tomatsoppa med parmesanost

maj07-396.jpg

Potatis & purjolökssoppa

mars07-457.jpg

13
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00