ANNONS

Stora Amerikanska Blåbärsmuffins

/

recept_muffins

Gokväll gott folk! Nu är visst sommarvärmen tillbaka igen… Jag som hade hoppats på lite mer höstväder faktiskt! Imorgon börjar jag jobba så det blir lagomt kul i denna hetta! Inte ens skuggan känns bekväm förrän framåt kvällen! Men man ska väl inte klaga egentligen! Idag har dagen bjudit på bad i massor med barnen och framåt eftermiddagen bakade jag blåbärsmuffins till familjen så dom har lite gott när jag jobbar! Här kommer ett väl beprövat recept för höga, fina amerikanska muffins! 🙂

10 st stora
Det här behöver du :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

125 gram smält smör eller margarin
2 dl filmjölk
1 stort ägg

150 gram frysta blåbär
2 tsk potatismjöl
1 msk strösocker

GÖR SÅHÄR :
Ta fram två skålar. Blanda de ”torra” ingredienserna i den ena och de ”blöta” ingredienserna i den andra. Vänd sedan ihop båda skålarna med bara en sked. Inte vispa, bara röra ihop lite slarvigt. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, men inte mer. Blanda ut potatismjölet med strösockret och vänd runt blåbären i detta. Klicka i 2 tsk blåbär i varje muffins i mitten. Grädda i 175 grader ca 30 min tills de fått fin färg. Använd gärna dubbla formar. Nån muffinsplåt har jag inte använt här.

stora_muffins01

stora_blabarsmuffins
 
Fler muffinsrecept här :
23
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00