ANNONS
Integritet på Tailsweep

Körsbärssaft

/
koka_saft

Idag har här kokats saft och det doftar härlig i köket! Hemkokt körssbärssaft är inte ofta man stöter på så därför kommer här ett ruskigt enkelt recept! Glöm natriumbensoat, atamon o dyl. Här använder jag bara bär, vatten och socker. Och så länge flaskorna försvaras i kylskåp så håller dom minst 2 månader! Koka en liten sats åt gången för det är verkligen inget tidsödande! Nu var det visst bara kanelbullarna som fattades…

Körsbärssaft :
Valfri mängd hela körsbär, färska eller frysta + vatten så det precis täcker
6 dl socker till 1 liter saft

GÖR SÅHÄR :


Koka upp bären tillsammans med vatten i en stor kastrull. Vattnet ska precis bara täcka bären. Låt koka så allt är mjukt. Mosa körsbären mot kanten. Sila saften i silduk. Diska ur kastrullen. Mät upp saften och slå tillbaka i kastrullen. Koka upp och tillsätt 6 dl socker per liter saft du fått ut. Låt småkoka ca 10 min. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Saften håller sig i kylskåp ca 2 mån utan konserveringsmedel. (Jag använde ca 2 liter bär som gav ca 2 liter saft)

korsbarssaft

Hemkokt körsbärssaft är något alldeles extra och har man körsbär i frysen som man plockat av är det himla gott att bara ta fram och koka en liten sats.

etiketter01

Små söta dekorationer som jag fått från

Praktfull

använde jag en till en flaska körsbärssaft som ska ges bort i present! 😉

etiketter

Etiketter måste det vara till allt hemmgjort också! 🙂

SUPER-PYSSEL-TIPSET!!
Om ni som jag samlar på en hejdundrandes massa kokböcker, eller andra böcker överhuvudtaget så kan jag rekommendera de sista (alt.första) sidorna i böckerna som oftas är blanka och i hårdare papp, ofta i snygga färger eller mönster! Dessa klipper jag BORT och använder till etiketter! Hur bra som helst! Ovan ses etiketter som är klippta från en ”blanksida” ur Bonniers nya kokbok! 😀

22
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00