ANNONS

Parisare – Minnen från Norrland…

/

parisare

Det här är grejjer de! Pariserburgare precis som jag minns dom sen jag var liten! Ett riktigt Norrlands-skrovmål från gatuköket! Här nere i söder höjer dom flesta på ögonbrynen när jag förklarar vad en RIKITG parisare är (för mig)! En jätteskiva falukorv i hamburgerbröd med bostongurka, senap & ketchup!! Nä, alla skakar på huvudet och fattar ingenting! En parisare här nere är stekt köttfärs på vit formfranska och stekt ägg till!?? Hur som haver så betyder ordet ”parisare” väldigt olika beroende på varifrån i landet man kommer! För mig som är från Norrland så betyder parisare just precis det HÄR!! Det är inte ofta sån här pariserkorv finns att hitta i affärerna men idag minsann så fann jag och självklart grillade vi dessa ikväll!

pariserkorv

”Pariserjätte” från Lithells! Riktigt god och påminner mycket om den ”äkta” parisaren, men felar lite på kryddningen tycker jag!

pariserburgare

Det ser visserligen ut som falukorv på grillen, men dessa är betydligt större! Har ni aldrig provat?! se till å gör de, för det är ruskigt gott 😀

Fler recept >> Parisare som vaniljbulle

kryddburken0000764_pariserbulle

26
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00